Как да определите подходящия размер дънки за вас?

Не се обезсърчавайте, ако дадена марка не ви стои добре

06.06.2024г. / 11 38ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Тези панталони са се превърнали в част от гардероба на почти всеки от нас. Но все пак, намирането на точния размер дънки може да се окаже малко трудно. С помощта на някои внимателни измервания и съвети, можете да определите най-добрия размер за вас и да се радвате на любимия си чифт дънки.

Ето стъпките, които ще ви помогнат да намерите това, което търсите:

Направете точни измервания

Ще ви е необходим шивашки метър и огледало, за да си осигурите точност при измерванията.

Първа стъпка

Първата стъпка е да намерите естествената линия на талията си, която е най-тясната част на торса ви и обикновено се намира точно над пъпа. Увийте шивашкия метър около кръста си, като се уверите, че е плътно прилепнал, но не прекалено стегнат. Отбележете измерването в инчове или сантиметри.

Измерете бедрата

С помощта на шивашкия метър измерете най-едрата част на бедрата и дупето. Уверете се, че метърът е равен и не е прекалено стегнат. Отбележете измерването.

Измерване на вътрешния шев

Измерете разстоянието от чатала до долната част на глезена. Можете също така да измерите вътрешния шев на дънки, които ви стоят добре. 

Погледнете таблиците с размери

Различните марки може да имат различни таблици с размери, така че винаги проверявайте таблицата на конкретната марка, преди да си купите дънки. Сравнете измерванията си с тяхната таблица, за да намерите своя размер.

Вземете предвид Rise и Fit

Дънките се предлагат в различни дължини и кройки, които могат да повлияят на размера им. Дънките с ниска, средна и висока талия ще стоят около различни точки на талията ви.

Fit

Тесни, прави, кройки и обикновени кройки могат да варират според това как те пасват на тялото ви. Изберете височина и кройка, които допълват вашата форма на тялото и личен стил. Ако е възможно, пробвайте няколко чифта дънки в различни размери и стилове, за да видите с кой се чувствате най-удобно и изглеждате най-добре.

Свързани статии

Обърнете внимание на:

1. Прилягането на колана. Коланът трябва да приляга плътно, но не прекалено стегнато.

2. Прилягане по бедрата и под коленете. Уверете се, че няма прекалено големи гънки или прекомерно стягане.

3. Дължина. Подгъвът трябва да пада в правилната точка на глезена или крака ви, в зависимост от стила.

4. Проверете за разтегливост. Много актуални модели дънки са с малко или никаква еластичност. Ако дънките имат в състава си еластан или спандекс, можете да намалите необходимата обиколка за плътно прилягане. Уверете се обаче, че все пак усещате дънките си удобни.

Имайте предвид свиването

Ако дънките са 100% памук, имайте предвид, че те може леко да се свият след пране.

Прочетете ревюта за размера и материята

Онлайн мненията могат да ви дадат представа как стоят дънките. Потърсете коментари дали дънките отговарят на размера си, или пък дали са по-малки или по-големи.

Помислете за корекции

Ако намерите дънки, които пасват добре на талията и бедрата, но са твърде дълги, помислете дали да ги подгънете. Такава корекция може да осигури перфектно прилягане.

Пробвайте различни марки

Различните марки имат различни кройки, тъй като те често пъти са насочени към конкретни целеви групи потребители. Не се обезсърчавайте, ако една марка не ви стои добре; опитайте няколко, за да намерите най-подходящата за вас.

Свързани статии

Коментирай