Лунна диета за юли

За повече енергия през лятото

01.07.2024г. / 15 30ч.
Михаела Лазарова
Лунна диета за юли. Снимка: istock

Лунна диета за юли. Снимка: istock

Лятото е най-подходящото време в годината, през което бихме могли да свалим с лекота няколко излишни килограма и да се възползваме от лунната диета. Може би някои от вас се питат как би могло да се случи, след като е сезон на ваканции, почивка, наслаждаваме се на коктейли, любими храни и много сладолед. 

Можем да почиваме активно и да съобразим как да се храним, така че не само да запазим добрата си форма и тонус, но и да подпомогнем детокса на тялото си. Нали не сте забравили за лунната диета?

Свързани статии

Първата дата за юли месец, с която стартира този режим е 6 юли, когато е и новолуние в знака на зодия Рак. За лунната диета е известно, че се следват определени фази на Луната. От настъпването на всяка фаза, в рамките на 24 часа се консумират само фрешове – плодови, зеленчукови, вода, зелен, билков чай. Напитките не бива да се подслаждат с мед и други подсладители.

Лятото ни предлага изобилие от свежи плодове и зеленчуци, които да превърнем в полезни и свежи сокове. Консумацията на вода е много важна в горещините, а чайове ще ни помогнат да сме свежи и да елиминираме излишните течности от организма. 

Свързани статии

Как продължава режимът ни на хранене след края на всяка лунна фаза от лунната диета?

Много е важно да се захраним постепенно, без да изключваме фрешовете. Можем да добавим към менюто си домашни смутита, ядково мляко. Постепенно да включим свежи летни салати, айрян, таратор. Сезонът ни позволява и да консумираме вкусната рибена чорба. 

Ако се храним здравословно и леко между фазите на луната, това ще ни позволи да свалим без особени усилия излишни килограми, да подобрим нивата си енергия. 

Ето и фазите на Луната за месец юли:

  • 6.07.2024г - 01:17 часа - новолуние;
  • 14.07.2024г - 01:54 часа - първа четвърт;
  • 21.07.2024г - 13:50 часа - пълнолуние;
  • 28.07.2024г - 05:02 - последна четвърт.

Свързани статии

Коментирай