Свободно време

Поли Паскова ще пее на "Пъстра трапеза" в Пирдоп

04.08.2011г. / 09 32ч.
Аз жената
Поли Паскова ще пее на "Пъстра трапеза" в Пирдоп

На 6 август, в 11 часа, в Пирдоп е поредната спирка от кулинарното турне на фестивала „Пъстра трапеза”. На този ден и градът чества своя празник. Мястото на празничните събития е местността „Еленско“, край руините на Еленската базилика. Организатор на кулинарния фестивал е шеф Пеньо Иванов от Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите А.Р.И.З. – 7. Приветствие към жителите и гостите на Пирдоп и региона ще произнесе кметът на града, г-жа Антоанета Илиева.

По традиция програмата ще включва изложба-дегустация на кулинарни произведения и надпревара в 6 категории: автентична рецепта, вкус, визия, най-оригинална рецепта, десерт и етно визия на щанд. Ще има и кулинарни демонстрации от млади готвачи-възпитаници на професионалната гимназия по туризъм и хранителни технологии „Никола Димов“. А кметът на града е подготвила изненада - демонстрационно готвене на професионалната кухня на фестивала.

На сцената отново ще можете да видите и да се насладите на песните на Радостина Йовкова и Поли Паскова. Духов оркестър от Етрополе ще свири за доброто настроение на гостите. Няколко танцови ансамбъла и групи от региона ще изпълнят ритуали и танци, свързани с бита и храната. Най-малките отново ще нарисуват „Рецептите на баба“ в пленера за детска рисунка на кулинарна тема.

Организаторите издават, че едни от ястията, с които пирдопчани смятат да впечатлят журито са баница с точени кори, пирдопски тутманик и запечен боб "бамбал".

Прочетете още:

Коментирай