Свободно време

Изберете си камък и подобрете енергията си

От какво се нуждаете и как да го получите чрез камъните

20.11.2022г. / 11 47ч.
Михаела Лазарова
Снимки: istock

Снимки: istock

Скъпоценните и полускъпоценни камъни се използват от хилядолетия за подобряване на физическото и емоционално състояние. Вярвате ли в тяхната магическа сила? Знаете ли, че понякога изборът ни да носим определен цвят, всъщност подсказва, че се нуждаем от нещо определено?

Например, ако носим ярките багри като жълто, ние се нуждаем от повече енергия. Днес споделяме един забавен тест с камъни. Изберете този, който най-много ви харесва и вижте от какво се нуждаете.

1. Рубин

Ако сте избрали рубин, вероятно се нуждаете от страст, от някакъв стимул в живота ви. Вероятно през последните месеци сте изразходвали голяма част от положителната си енергия. Дали има някой или нещо, което отнема енергията ви? По възможност носете бижу с рубин. Това е мощен камък, който може да помогне да повдигнете самочувствието си, да увеличите енергийните си нива.

2. Ахат

Изборът ви за този камък показва, че е време да обновите връзката си с природата. Имате нужда от нещо, което да ви напомни, че светът е магически, че вие сте магия! Ахатът е камък, известен с това, че помага на хората да се свържат с по-висшите си същности. Липсва ли ви вяра в доброто, във вас, във възможностите ви? Носете ахат!

3. Тюркоаз

Ако сте избрали този красив камък, вероятно напоследък пренебрегвате себе си, вашите нужди, здраве, а давате предимство на стреса. Тюркоазът е отличен камък, който ни помага да засилим аурата си. Притежателите на тюркоаз, които го носят, никога не остават незабелязани. Те изглеждат прекрасно, свежи, чаровни, излъчващи позитивизъм.

Свързани статии

4. Обсидиан

В случай, че сте избрали обсидиан, то знайте, че този камък е свързан със земята и вероятно имате нужда от заземяване на енергиите. Ако сте преминали през трудни периоди, този камък ще ви помогне да възстановите силите си. Опитайте и да медитирате, да въведете баланс между физическото и емоционалното си състояние. Само така ще успеете да промените живота си в желаната от вас посока.

5. Аметист

Нашето ежедневие ни подлага на различни ситуации, много от които стресови. Носенето на бижу с аметист ни помага да отсеем това, което е важно за нас и да не хабим енергията си за незначителни неща. Ако ви липсва креативност, отново носете аметист. Той отблъсква енергиите, които замъгляват умовете ни и повишава нашата интуиция.

Коментирай