Свободно време

Какво подсказва подписът ви за вас?

Начинът, по който се подписваме, говори много за личността и характера

25.12.2019г. / 07 48ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Неслучайно подписът е нашият уникален знак. Неповторим и отличителен е, защото ни идва отвътре. Сякаш невидима сила ни диктува как да го изпишем и някак насочва ръката ни. Именно този феномен подсказва много повече за личността и характера ви, отколкото предполагате. Начинът, по който се подписвате може да каже много повече за вас, отколкото сте очаквали. Той не е просто мастило върху хартия. Той е отражение на вашия личен свят, нагласи, особености на личността.

Начини, по които домът разкрива личността ви

Вижте какво означават някои от най-разпространените начини на подписване.

Нечетлив, неразгадаем подпис: Вие сте арогантни

Може да си мислите, че нечетливостта на подписа ви зависи от бързината, с която го полагате, но не е така. Истината е доста по-сложна. Подписването на името ви по начин, който е абсолютна загадка за останалите, изразява вашия умишлен избор. Подсъзнателно арогантността и твърдият ви самоуверен характер ви подтикват да не се интересувате дали някой ще успее да разчете подписа ви. Ясният подпис, съдържащ пълното ви име говори за човек, който е прям и готов да споделя с другите. Вие не се интересувате от мнението и нагласите на другите. Общуването с тях е част от пътя ви напред, а не необходимост.

Чертите на лицето говорят за характера му

Подчертаване: Липсва ви увереност

Според енциклопедията за анализ на почерка, разкрасяванията на подписа разкриват много за това какъв човек сте. Подчертаването също е част от вътрешната ви нагласа към самите вас. То подсказва, че ви липсва увереност, затова се опитвате да изпъкнете по този начин, като подчертавате името си. Мечтаете да се отличите по някакъв начин, знаете как, но ви липсва смелост и твърдост. Надявате се някой все да забелязва успехите и постиженията ви без да ги изтъквате. Подчертаването на подписа говори за желание за признание и получаване на статут. То има за цел да привлече внимание към нещо, което за вас е очевидно, но не и за другите.

Кратък подпис: Нетърпеливи сте

Ако буквите, които съставляват вашето име, са близо една до друга и с тях създавате кратък подпис, това означава, че сте реактивни, нетърпеливи, имате слаба концентрация. Анализаторите твърдят, че това е знак, че вниманието често не ви достига да довършвате започнатите задачи, както не довършвате подписа си.

Цветовете, които носим, издават любопитни неща за личността

Праволинеен подпис: Имате равнодушна нагласа към всичко

Ако подписът ви е лесен за разчитане и е в права линия върху листа хартия, вие сте уравновесен човек, който се отнася по-скоро с равнодушие към проблемите, предизвикателствата и различните ситуации, отколкото да изпада в паника и да реагира емоционално. Вие знаете как да се справите в трудни моменти и не се страхувате да заявите, че вие сте шефът.

Наклон надолу: Вие сте песимист

Подобно на мрачно лице, което е тъжно и гледа надолу, подписът ви с наклон надолу говори за мрачна нагласа, равнодушие, усещане за песимизъм и черен цвят в света около вас. Вие сте предпазливи при срещи и събирания, недоверчиви сте и в любовта. Страхувате се да правите рисковани ходове, да взимате трудни решения.

Снимка: iStock

Как рисунките показват чувствата и чертите на характера ни?

Слагате точка: Вие сте заклет лидер

Завършването на подписа с точка подсказва, че вие сте силен и изявен лидер, който се справя отлично в различни индустриални, предприемачески и стопански дейности и отрасли. Бива ви за бизнесмен и определено сте проактивен човек.

Наклон вдясно: Общителна личност сте

Всяка посока на наклона на вашия подпис има значение. Ако вашата е надясно, това означава, че сте общителни и никога нямате проблеми да подхванете разговор с непознат. Справяте се добре и в напрегната обстановка с нови колеги на ново работно място. Успявате да разчупите леда. Ведра личност сте, която обикновено всички харесват в първия момент.

Какъв е характерът ви според размера на ръцете?

Наклон нагоре: Мислите за бъдещето

Подписът на Стив Джобс е с наклон нагоре и както знаем, той определено бе един от визионерите на нашето съвремие. Амбициозните личности с поглед в бъдещето се подписват с лек наклон нагоре в подписа си. Това издава склонността им да усещат новостите, да напипват нови ниши и да прокарват нови пътеки в различни области.

Само инициали: Вие сте интроверт, който е изключително затворен

Ако подписът ви съдържа само инициали, вие определено се криете зад тях. Държите всичките си мисли и чувства в непробиваема черупка. Не споделяте и не обичате да ви разпитват. Сдържана личност сте. Околните ви намират за затворени и странни.

Формата на очите разкрива каква личност сте

Свързани статии

Прякор: Силно независими сте

Хората, които се подписват с прякори, са независими личности, които обикновено са бунтари и които не се съобразяват с мнението на другите. Мислите и чувствата ви представляват лавинообразен поток от действия, често непредсказуеми.

Признаци, че детето ви има силен характер

Малки букви: Имате проблем със самочувствието

Размерът на подписа има огромно значение за размера на самочувствието ви. Ако се подписвате с малки букви, вие се подценявате непрекъснато. Смятате се за неспособни да се справяте в работата и личния си живот. Не се харесвате дори външно. Страдате от различни комплекси за малоценност, които трябва да преодолявате постоянно. Скромни сте и се надявате някой да забележи качествата ви, но дори когато това стане и ви направят комплимент, вие започвате да изтъквате негативните си черти от неудобство.

Какво подсказва изборът на червило за вас

Главни букви: Гордеете се със себе си

Гордите и независими личности със силен характер, високо самочувствие и самооценка се подписват с главни букви. Те наблягат на останалите, че са тук и ще се борят за онова, което желаят. Не се спират пред нищо. Преследват целите си и знаят какво точно искат от живота. Често другите се обръщат към тях за съвет, имат страхопочитание към тях или покорно ги следват.

Коментирай