Свободно време

Кои новогодишни обещания да загърбите още веднага?

Вредни са

05.01.2020г. / 09 00ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Нова година е магически празник. Този ден не само бележи края на изминалата година и поставя начало на новата, но в съзнанието на милиони хора по света е и вододел, който служи като старт на промените в живота или поне поставянето на мисленото им начало. Всяка година си даваме новогодишни обещания, с които се надяваме да сме по-щастливи, успешни и здрави през следващата година. Някои от тези обещания обаче могат да ни навредят. Забравете ги и се съсредоточете върху важните цели, които реално могат да променят живота ви.

Вместо новогодишни обещания направете тези неща

Кои са новогодишните обещания, които трябва да загърбите още веднага, защото могат да ви навредят?

„Ще тренирам всеки ден“

Мисълта, че трябва да напрягате волята и тялото си абсолютно всеки ден е изключително стресираща. Неслучайно всяка година много хора се провалят в тези свои обещания и не успяват да ги спазят. Постигането на перфектната фигура е плод на много усилия и стриктна работа, но това не означава, че режимите се спазват без почивка. За да бъде успешна една фитнес или спортна програма е необходимо да се отдели и адекватно време за почивка на мускулатурата и тялото въобще. Само така планът работи идеално, а и изпълнението му е по-лесно.

Здравословни обещания, които да си дадете през новата година

„Никога повече няма да докосна цигара“

Едно от най-честите новогодишни обещания е спирането на пушенето. Много хора си обещават да спрат цигарите през новата година, но не успяват. Ако си обещаете никога повече да не докосвате цигара в живота си вероятността да направите тъкмо обратното е по-голяма, отколкото ако си обещаете просто да спрете с лошия навик. Психиката ви ще го приеме по-безболезнено и вероятността наистина да го направите е по-голяма. Ако и този вариант ви е труден, опитайте се да направите съзнателен и мотивиран избор да спрете цигарите. Направете списък с вредите, които ви нанасят във физически, психически и финансов план.

Обещания, които да си дадете в зората на брака

„Това е годината, в която най-после ще се омъжа“

Новата година идва с надеждата да получим щастието, за което мечтаем. За някои то се измерва в успешен брак, изпълнен с любов. Кой не би желал да е обичан и да има специален човек до себе си! Но ако щастието не ви споходи в тази година, разочарованието може да ви тласне към депресия. Освен това, ако бракът се е превърнал във фикс идея за вас, съществува вероятност да направите грешен избор в любовта, само и само да се омъжите. Мислете трезво и се отърсете от подобни вредни новогодишни обещания.

10 интимни обещания, които да си дадете през новата година

„Ще намеря нова работа, която да ме прави щастлив“

Всеки мечтае да работи нещо, което не чувства като работа, а като призвание и забавление. В многомилионното море от работещи хора по света малцина имат това щастие. Мислете аналитично и се абстрахирайте от подобни обещания, защото са нереалистични. Във всяка работа и работно място има проблеми, които могат да намалят чувството ви на щастие. Приемете този факт и се опитайте да не мислите винаги негативно, защото това ще ви пречи да се чувствате добре на работа където и да отидете. Преди да смените работата си помислете добре какво точно искате да правите и как си се представяте на новото работно място, какви качества притежавате и какво в себе си искате още да развиете. Така ще подберете по-адекватно вариантите за нова работа. А това ще ви направи по-удовлетворени.

Любовните обещания, които си даваме за новата година

Свързани статии

„Нова година, ново „аз“

Това е може би една от най-вредните стратегии за новата година, които човек може да подхване, смятат експерти, цитирани от thelist.com. Според American Psychological Association, синдромът на „фалшивата надежда“, който се отключва при подобни новогодишни обещания, може да ви направи още по-нещастни в бъдеще, дори да ви тласне към необмислени вредни промени в живота. Безполезната перспектива, която „нова година, ново „аз“ носи всъщност не чертае никаква конкретна промяна или цел, която да преследвате през новата година, а просто действа като ритуал, мантра, на която разчитате да ви помогне да постигнете щастието като с магическа пръчка.

Обещания, които помагат да имаме по-успешни първи срещи

Коментирай