Свободно време

Каква е готовността на България да се справи с коронавируса

Гледайте в „Директно“ днес, от 17:50 часа, по Bulgaria ON AIR

26.02.2020г. / 15 05ч.
Мария Дуковска
Каква е готовността на България да се справи с коронавируса

Каква е готовността на България да се справи с коронавируса и какви мерки трябва да бъдат взети? Отговорите на тези и още актуални въпроси гледайте в предаването „Директно“, днес, от 17:50 часа, по Bulgaria ON AIR. Каква е реакцията при такъв тип кризи и какви мерки трябва да бъдат взети ще коментира гл. ас. д-р Магдалена Баймакова от Катедра „Инфекциозни болести“ на ВМА.

В студиото на „Директно“ д-р Баймакова ще разясни какви са симптомите на новия вирус, кога и при какви условия хората могат да се изследват.

В началото на седмицата беше сформиран кризисен щаб, който да следи ситуацията с коронавируса. Щабът се ръководи от ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, началник на ВМА, а в него влизат главният секретар на МВР, шефът на Гранична полиция, държавният здравен инспектор, представител на Министерството на външните работи и на Министерството на здравеопазването. Към момента в България няма болни от коронавирус, а няколко човека от Пловдив, Сливен и Габрово са били изследвани, като пробите им са негативни.
Какви предпазни мерки можем да предприемем, гледайте в „Директно“, днес, от 17:50 часа, по Bulgaria ON AIR.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Иван ( преди 4 години )
"Каква е готовността на България да се справи с коронавируса " - Отговорът на този въпрос е изключително кратък - нулева.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота