Свободно време

Подаръци, които носят лош късмет

Избягвайте да ги поднасяте

12.05.2020г. / 17 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Подаръците са хубаво нещо. Получаваме ги и ги поднасяме, с повод или без. Но рядко се замисляме, че някои от изненадите могат да донесат лош късмет. Така например, смята се, че не е хубаво да се подаряват часовници, чадъри, гребени, огледала, календари, чанти и портмонета, ако в тях не е поставена монета, свещи. Какво друго да избягвате да подарявате?

Опал

Не подарявайте опал, нито просто като камък, нито инкрустиран в бижута, освен ако човекът, на когото го поднасяте не е роден през октомври. В противен случай ще донесе лош късмет.

Обувки

Подарявали сме и на нас са ни ги поднасяли като подарък, но е добре да ги избягвате като изненада към някого. Смята се, че ако подариш обувки, човекът ще се отдалечи по някакъв начин.

6 неща, които привличат щастието в дома

Внимавайте с избора на цветове

Цветът, в който се поднася подаръкът също е от голямо значение. Черното носи лош късмет, без значение дали е предмет или дреха. Избягвайте книгите и тефтерите с червени корици, защото червеното е и цвят на гнева, неразбирателството и може да прекъснете приятелството си с този човек.

Какво предвещава за вас денят на раждане

Ръкавици

Ако подарите на приятел ръкавици, например за Коледа, това може да доведе до разрив във взаимоотношенията. Също така, подаряването или приемането на подарък с лявата ръка ще доведе до загуба на приятелство.

Парфюм

В Тайланд вярват, че подаряването на парфюм на любим човек може да накара любовта ви да намалее, също както ароматът му избледнява с времето.

Тест: Изберете си ангелско число и вижте посланието му

Ваша снимка

Влюбените често го правят, но даваме снимка за спомен, когато човекът е на разстояние от нас, нали? В противен случай не е добре да подаряваме своя снимка.

Промени в дома, които променят живота

Остри предмети

Ножове, игли, брошки... Биха донесли лош късмет на притежателя.

Стъклена посуда

Нерядко, когато ни канят на голям семеен празник, поднасяме сервиз от чинии, чаши, или голяма стъклена купа за салати, плодове. Все някога тази посуда се чупи, а се смята че с нея се чупи и приятелството между хората.

Снимки: istock

Коментирай
1 rate up comment 3 rate down comment
stanka ( преди 3 години )
mnogo nepriatna statia...kak da se po4uvstava6 zle ot sutrinta i da misli6 negativno i zlobno...redactorite na tozi cite triabva da se zamisliat seriozno kakvo da puskat za publikacia kam dneska6na data.....От редакцията: Благодарим за коментара ви. Човек рядко знае какво ще му донесе добър късмет. Пожелава ме ви го най-искрено. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар