Свободно време

Новогодишните обещания, които никога не спазваме

Повтаряме си ги година след година

25.12.2020г. / 05 29ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

С отминаването на старата година и настъпването на новата няма как да не се запитаме какво не сме успели да постигнем, какво сме искали, а не сме получили, какво в себе си и в живота си не сме променили. Това е моментът от годината, в който си обещаваме през следващата най-после да направим всички онези неща, които не сме успели през изминалите години. Обещаваме пред себе си, пред близките си, споделяме желанията и целите си, но понякога се случва така, че отново не правим онова, което знаем, че трябва или онова, което искаме.

Вместо новогодишни обещания направете тези неща

Кои са новогодишните обещания, които си даваме и все не изпълняваме?

Да се наспиваме повече

Представете си как се събуждате всяка сутрин с алармата и едва отваряте очи. Вечно сте недоспали от работни и лични ангажименти и все си повтаряте, че от Нова година вече наистина ще си наложите да си лягате по-рано. Това надали ще се случи наистина.

Да отслабнете

Това е едно от най-честите обещания, които може би почти всеки си дава за Нова година и не изпълнява. Хранителните изкушения са толкова много, вечерите с любимия човек вкъщи са изпълнени с похапване на лакомства, а диетите ви се струват все по-неизпълними с времето. Все отлагате и отлагате, докато не дойде следващата година.

Любовните обещания, които си даваме за новата година

Да намерите баланса в работата

Колкото и прекрасна работа да имате, винаги има забележки и проблеми, които да ви дразнят. Неминуемо и е напълно нормално. Когато се появи поредният проблем всеки си казва, че не издържа повече и си обещава през новата година да смени работата си с по-добра. Някои си обещават и най-после да намерят баланса между работата и семейството, което също все не се получава.

Да спестите повече пари

Спестяването на пари не е най-прекрасното обещание, което можете да си дадете. Всъщност е доста тривиално, но пък парите са необходимост, няма как да се отрече. Ако все не сте успявали да го направите, надеждата, че ще успеете през новата година не ви напуска.

Кои новогодишни обещания да загърбите още веднага?

Свързани статии

Да правите повече забавни неща

Когато сте затрупани с работа и ангажименти в отглеждането на деца например, вероятно мечтаете да се откъснете за момент и да се впуснете в приключение, за което сте мечтали – да направите нещо лудо, да отидете на пътешествие или да скочите с бънджи.

Да бъдете по-благодарни

В забързаното и изнервено ежедневие сме склонни да се ядосваме за глупости и да изпускаме нервите си излишно. Все се намира какво да ни изнерви и вбеси, а това ни кара да забравяме кои са наистина ценните неща в живота. За новата година вероятно отново си обещавате да сте по-смирени и благодарни за онова, което имате, но скоро ще забравите обещанието си, както повечето хора, грабнати от стресовото ежедневие.

Ако той прави тези 5 неща, не се омъжвайте за него

Да започнете да тренирате

Не само отслабването е едно от най-често неизпълняваните обещания. Спортуването и тренировките също. За тях се иска постоянство, воля и много мотивация. Повечето хора се отказват лесно и все чакат Нова година, за да си спомнят това свое неизпълнено обещание.

Коментирай