Свободно време

5 причини новогодишните обещания да се провалят

Как да не губим мотивацията си по пътя към постигането на целите ни през новата година

01.01.2021г. / 05 10ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Нова година е най-подходящото време за равносметки. Това е моментът, в който отново като предишната година си обещаваме да променим живота си. Едни от най-честите обещания са да отслабнем, най-после да сме мотивирани и стриктни в спортуването, да сменим работата си с по-добра. Много често се проваляме с тези обещания.

10 интимни обещания, които да си дадете през новата година

Ако и с вас е така, вижте какви са причините новогодишните ни обещания да не се превръщат в реалност. В основата сме самите ние.

Приемате маратона като спринт

Една от причините да губите лесно мотивацията си е липсата на търпение. Ако например сте решили да отслабнете и това не се случи още през първите два месеца от новата година, бързо се връщате към старите си вредни хранителни навици. За да успеете наистина да спазите новогодишното си обещание е важно да имате търпение и да не приемате всичко като спринт. Постоянството ще ви помогне да постигнете целите си.

Поставяте каруцата пред коня

Когато си давате обещания да направите нещо през новата година или да промените живота си по някакъв начин, изпреварването на събитията ще ви изиграе лоша шега. Съсредоточете се върху действията, които трябва да предприемете, а не върху крайните резултати. Те ще дойдат след като сте дали всичко от себе си, за да постигнете целите си.

Здравословни обещания, които да си дадете през новата година

Не вярвате в себе си

Черногледството и подценяването на собствените възможности са в основата на нашите провали. Ако се научим да вярваме повече в себе си, да познаваме добре качествата си и да ги използваме по пътя към постигането на целите, ще успяваме много по-лесно да спазваме новогодишните си обещания.

Свързани статии

Не се наслаждавате на процеса

Много често хората правят грешката да бързат прекалено много и да се разочароват, когато не успяват да постигнат успехи. Отказват се по пътя, защото гледат само към върха, а не се наслаждават на процеса на постигането на целите.

Вместо новогодишни обещания направете тези неща

Не следите прогреса си

За да не губим мотивацията си и да не се отчайваме е важно да гледаме не само крайните резултати, а всичко, с което сме се преборили и което сме постигнали в процеса на промяната. Позитивното мислене и положителният възглед могат да ни бъдат в помощ по време на целия ни прогрес. Те помагат да запазим мотивацията си жива и да не се отказваме, а да ценим всяка малка победа по пътя към голямата ни цел.

Коментирай