Свободно време

Конският кестен в дома пречиства негативната енергия

И е красива декорация

07.10.2021г. / 14 35ч.
Михаела Лазарова
Снимка: pixabay

Снимка: pixabay

Свързваме есента с топлите ѝ багри, уханието на канела, джинджифиловите бисквити, но и с конския кестен. Свикнали сме с кестеновото дърво толкова много, че рядко забелязваме неговите летни цветове, а наесен, рядко се сещаме да си вземем от падналите на земята кестени, освен ако децата нямат домашно задание да направят човечета от тях.

5 здравословни ползи от кестените

Конският кестен е уникален и е хубаво да имате от него у дома. Защо? Вярва се, че поставен в джоба на панталон или на бюрото, на което работите, може да намали вредното електромагнитно излъчване на мобилни антени, мобилни телефони, компютри, техника.

Петър Димков и неговите мъдрости за здраве, красота и щастие

Народният лечител Петър Димков също сочил дивите кестени като талисмани, с които да намалим негативни вибрации, да имаме повече енергия, позитивизъм. Лечителят смятал, че кестените могат да облекчат неразположенията в ставите, сухожилията, нервната система и мускулите. Не бива да забравяме, че този вид кестен влиза в състава на различни мехлеми за облекчаване на подобни неразположения. Повече по темата може да  прочетете тук.

Енергията му помага и при безсъние, затова е хубаво да държим кестени и в спалнята си или под възглавницата, матрака.

За да привлечете изобилие и просперитет в дома, особено ако е скоро купен, поставете във всяко помещение по една малка купа кестени, като част от есенната декорация.

Свързани статии

За конския кестен се смята, че подобрява интуицията, подходящ е за моментите на медитация, насърчава дълголетието, успехите, пише speakingofwitchwands.net

Ако се усещате напрегнати, блокирани, вземете 2-3 кестена между дланите на ръцете си. Започнете да си играете с тях. Веднага ще усетите как напрежението намалява, но с този трик ще помогнете и за отварянето на енергийните центрове на ръцете си.

За седенето под кестеново дърво се смята, че може да проясни мислите ни, а поставени в спалнята, енергията на кестените може да помогне при конфликти в двойката.

Не на последно място, молците не обичат кестените, затова си сложете в гардероба няколко.

Коментирай