Свободно време

6 знака, че другите ви приемат за даденост

Повече давате от себе си, отколкото получавате

21.02.2022г. / 18 17ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

С всеки един човек имаме различни взаимоотношения, които ни карат да се чувстваме по определен начин. Но понякога има взаимоотношения, които се налага да бъдат ревизирани, особено когато се чувстваме подценени в тях. Кои знаци подсказват, че и вас ви приемат за даденост? Вижте в следващите редове.

Чувствате нужда често да показвате вашите качества

Един от първите знаци, че другите може би ви приемат за даденост е вашата несигурност. Когато хората се чувстват несигурни, те са склонни да изтъкват добрите си качества по-често, за да напомнят на другите и на себе си за тяхната стойност. Това може да се изразява в споделянето на вашите истории или преживявания, успехи, трудности, нови придобивки, изобщо теми, които по някакъв начин могат да приближат другите към вас, да привлечете тяхното внимание.

Как да се справите с хора, които изцеждат енергията ви

Другите или конкретен човек ви карат да се чувствате така, сякаш вашите цели не са важни

Това особено важи за любовните връзки. Ако мечтите и целите на вашия партньор са приоритет, а вашите рядко имат някакво значение, това е лош знак. Обикновено това е показател, че другият човек е несигурен или че е егоистичен и се вълнува само от себе си. Вероятно изпитва притеснения, че вашите успехи и цели могат да го принизят, затова се държи незаинтересувано към вас и се опитва да ви вмени, че вашите мечти не са стойностни.

Повече давате от себе си, отколкото получавате

Това може да се отнася до всичко в живота ви – взаимоотношения с роднини или партньора, в работата, приятелите. Без значение в какво влагаме своята любов, време и усилия, ние също имаме нужда да получаваме. Но когато няма баланс и сме ощетени, това е знак, че някой ни е приел за даденост.

Лоши навици, които всяка зодия има

При липса на контакт вие се чувствате тъжни, но другият не

Още един знак, че сте даденост за някого и отново това може да е роднина, приятел, колега. Добрите взаимоотношения са двупосочни. Ако някой ви търси, само когато му е скучно, липсва му основната му компания и знае, че вие винаги сте насреща, то определено не ви цени като личност.

Свързани статии

Всички очакват от вас да сте винаги на разположение

Без да се съобразяват с вашия график, нужди, а ако им откажете съдействие, веднага ще ви посочат като егоист. Не се поддавайте на този вид манипулация, защото ако някой ви цени, ще уважава и правото ви на това да му откажете, когато не можете да се отзовете. От друга страна, поставянето на граници между вас и всички останали хора, дори и най-близките ви, показва, че вие имате стойност и не приемате неуважително поведение.

6 грешки, които ни правят по-малко харесвани

Вашите важни дни и мигове често биват игнорирани или забравени от другите

Има голямо значение кой и как е до вас, когато празнувате, страдате, постигате успехи. Някои хора могат да ви окажат подкрепата си на думи, да ви обещаят разни неща, но да не изпълнят казаното, независимо, че вие винаги сте били насреща. Ето защо обръщайте внимание на всичко. Кой кога забравя за рождения ви ден, дава ви глупаво оправдание, за да не ви поднесе изненада, не се реваншира по никакъв начин, оказва ви фалшива подкрепа, не се радва на успехите ви.

Коментирай