Свободно време

4 камъка за пролетното равноденствие – за повече сила и късмет

Време е за ново начало

20.03.2022г. / 07 55ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

На 20 март настъпва пролетното равноденствие, както и новата астрологична година. Равноденствието винаги представлява период на трансформация и преход от нещо, което е напът да приключи в нещо ново и вълнуващо. Тази енергия ни кани да създадем баланс в живота си и да мислим какво е време да приключи и какво да започне.

Да прегърнем промяната и новото начало. Ако този преход е объркващ за нас, винаги можем да се обърнем към природата за повече баланс. Дърветата, морето, реките, езерата и дори скалите, издават успокояващи и подхранващи вибрации.

Същото важи и за кристалите и специалните камъни, които природата е създала.

Кои камъни помагат при безсъние

Обикновено ги носим под формата на аксесоар или ги декорираме в дома си. Вижте кои можете да носите или да ги добавите вкъщи в деня на равноденствието (и след това да продължат да са част от аксесоарите и декорацията) за повече баланс.

Кехлибар

Вкаменената дървесна смола има уникални балансиращи вибрации. Неговата енергия е мощна и ни помага да преминем през промените и да се адаптираме към новите обстоятелства със стабилност.

Как герданът от балтийски кехлибар ни помага

Кехлибарът отваря и блокажи в чакрата на слънчевия сплит, връщайки радостта ни от живота със своите топли, слънчеви багри и енергии. С него привличаме късмета и елиминираме негативната енергия.

Червен яспис

Червеният яспис е перфектният кристал за всеки преходен период, тъй като ни помага да имаме достатъчно положителна енергия и жизнена сила. Дава тласък на нашата сила, помагайки ни да преодолеем всякакъв вид умора, като ни зарежда със своите интензивни енергии. Също така се смята, че засилва сексуалната страст в отношенията и страстта към живота като цяло.

4 камъка, които балансират щитовидната жлеза

Кристалът ни дава смелостта и самочувствието да отстояваме себе си и да се справим с всякакви сложни ситуации. Да бъдем решителни пред предизвикателствата и неуспехите, които животът може да ни поднесе, като същевременно привлича нови възможности към нас. С негова помощ се разделяме с миналото.

Свързани статии

Малахит

Той има уникални мощни свойства. Когато се колебаем, страхуваме се от промяната, имаме съмнения за нещо, зеленият малахит ни помага да видим нещата по-ясно. Той е камък на трансформацията, прераждането и обновяването. Зеленият му цвят символизира изцеление, растеж, изобилие и ново начало. Малахитът също ни помага да продължим напред, оставяйки болезненото минало.

Оникс

Сила и защита! Ониксът създава невероятно мощно защитно поле около нашата аура, като ни предпазва от токсичните хора, които често наричаме енергийни вампири. Спомага за баланса на нашето енергийно поле. Има голяма защитна сила, помага ни да не бъдем толкова критични към себе си, помага да се освободим от зависимостите, които ни вредят. С негова помощ ставаме по-смели да напуснем зоната си на комфорт и успяваме по-лесно да премахнем токсичните хора от живота си. Ониксът е камъкът за новото начало.

Коментирай