Свободно време

5 типа хора, които да спрете да следвате в социалните мрежи

Токсични личности, от които нямате нужда

21.03.2022г. / 11 21ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Социалните мрежи вече са огромна част от живота ни за добро или лошо. В тях общуваме с много хора, разнообразни, различни. Някои ни карат да се чувстваме добре, но други ни потискат. Всъщност, ние не сме приятели с всички, които имаме в контактните си листи или с онези, които следваме. Без значение коя социална мрежа предпочитате най-много, трябва да се замислите от кои личности имате нужда, кои от тях ви вдъхновяват и ви карат да се чувствате добре, за да ги следвате.

4 типа хора, които ограбват положителната ни енергия

Има няколко типа хора, които е по-добре да не следвате в социалните мрежи. Тяхното присъствие в нюзфийда ви по-скоро ви потиска и изсмуква енергията ви, кара ви да се чувствате зле, вместо да ви стимулира в положителна посока.

Социалните мрежи ни свързват по много начини, не всички от които са положителни. В тях следваме и хора, които не ни карат да се чувстваме добре, виждайки споделеното от тях съдържание. Затова е по-добре да спрете да ги следвате.

10 признака, че не сте от типа хора, които се обвързват

Кои са 5-те типа хора в социалните мрежи, които да спрете да следвате?

1. Бившите.

Колкото и да сте превъзмогнали раздялата си, не ви е нужно да виждате постоянно какво прави той в социалните мрежи. Това ви държи в миналото. Дори да сте останали приятели, можете да се освободите от постоянно нахлуващите спомени в главата ви всеки път, когато видите негова снимка в социалните мрежи. Просто се отърсете от това бреме, като спрете да следвате бившите си.

Притча за трите типа хора

2. Хора от гимназията или детството, които всъщност не харесвате.

Всеки има в контактите си хора, с които се е свързал в социалните мрежи само защото са били в неговия клас или са израснали в един квартал. Сред тези хора без съмнение има много такива, които всъщност реално никога не с те харесвали. Дори не си общувате. Те просто фигурират във вашите листи и от време на време се появяват на нюзфийда ви. Спрете да ги следвате, ако тяхното присъствие не ви носи положителни емоции.

3. Влиятелни личности, които понижават самочувствието ви.

Инфлуенсърите са навсякъде около вас. Те са част от медийното съдържание не само в социалните мрежи, но и в медиите. В социалните мрежи обаче е тяхната сила. Ако следвате влиятелни личности в социалните мрежи, които обаче ви карат да се чувствате зле, самочувствието ви се понижава, когато се сравнявате с тях, спрете да ги следвате. Нужни са ви личности, които да ви вдъхновяват, а не да ви карат да имате ниска самооценка, да се чувствате неосъществени в тяхното виртуално присъствие.

Кои са двата основни типа хора? (галерия)

Свързани статии

4. Приятел, който ви е предал.

Нямате нужда да продължавате да следвате приятел, с когото отношенията ви са се развалили по някаква причина. Без значение дали става въпрос за предателство или просто пътищата и разбиранията ви за живота са се разделили в различни посоки, най-добре е да спрете да следвате такъв тип хора. Ако вече нямате допирни точки и сте по-скоро на тотално различни мнения за всичко, няма смисъл да го следвате. Ако ви е обидил и отношенията ви са неспасяемо и окончателно разрушени, просто го премахнете от контактите си. Обградете се с позитивни хора, които ви носят щастие.

Не се срещаме случайно – 5 типа космически връзки

5. Всеки, който публикува токсично съдържание.

Някои хора не успяват да разберат смисъла на социалните мрежи. Има такива, които постоянно споделят безсмислени постове. Има и такива, които агресивно изразяват политическо или религиозно мнение, което натоварва аудиторията. Нямате нужда от такива личности, които всеки ден да „бомбардират“ нюзфийда ви с токсична информация.

Коментирай
Здраве и красота
Свободно време