Свободно време

13 черти на токсичната личност

Как да я разпознаем

15.06.2022г. / 17 47ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На всеки се е случвало да прекарва време с човек, който изглежда много приятелски настроен, но след среща с него да се усещаме изтощени или зле по отношение на собствената си самооценка. Токсични личности срещаме по-често, отколкото ни се иска. Те могат да се окажат наш приятел, познат, колега, роднина, любовен партньор.

Тяхната отрицателна природа може да се прояви по много начини, понякога труднозабележими за нас. Вижте повече в следващите редове.

1. Негативност – Тя може да се прояви с цел да се развали нечие настроение, празник, да се пускат неприятни коментари.

2. ПреценкаТоксичната личност винаги има негативна преценка за настоящето или бъдещето, както и за хората и за вас.

3. Нелоялност – Токсичният човек лъже. Той дава обещания, без да ги изпълнява, подвежда, създава интриги.

5 знака, че някой изцежда енергията ви

4. Постоянно мрънкане – Както и неспособност или по-скоро неполагане на старание да се адаптира към ситуацията, когато нещата не вървят по план.

5. Липса на емпатия към другите – Токсичният човек е егоист. Той не се вълнува от нуждите и чувствата на другите, а гледа собствената си облага. Обича обаче да заблуждава и да се прави на съпричастен.

6. Имат постоянна нужда от внимание – Още нещо, по което може да разпознаете токсичната личност е, че имат постоянна нужда да бъдат център на внимание и знаят как да го привлекат.

5 техники, които колегата манипулатор ползва спрямо вас

7. Манипулативни са – Токсичните хора често са много манипулативни. Те са жертвата, умело успяват да вменят чувство на вина в другите, може да заплашват, да ви припомнят ваши минали грешки и т. н.

8. Твърде бързо се движат в любовните взаимоотношения, приятелствата – Не отделят толкова време на това да опознаят хората, а вместо това заблуждават другата страна, че са я допуснали близо до себе си.

10 сигурни знака, че сте влюбени в грешния човек

9. Често менят емоциите си – Токсичните хора винаги създават напрежение край себе си. Само нещо да не им хареса или вие да не им угодите и от много усмихнати, могат да направят невероятна драма.

10. Не се разделят с миналото – Те винаги ще помнят моментите, в които според тях сте ги обидили или сте постъпили некоректно.

Свързани статии

11. Никога не се извиняват, дори да грешат – Ако се опитате да се изправите срещу тях, винаги ще намерят начин да оправдаят своите думи и действия.

12. Влияят негативно на здравето ви – Да си край токсичен човек, може да е причина да вдигаме високо кръвно налягане, висока кръвна захар, да качваме килограми и други.

13. Карат ни да се съмняваме в своите положителни черти – Токсичният човек ще ви накара да се чувствате зле в скандал или в уж спокоен разговор, представяйки мнението си като градивна критика за вас.

Коментирай
Здраве и красота