Свободно време

Меркурий става ретрограден до 18 януари 2023

Не бива да бързаме

29.12.2022г. / 16 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 29 декември планетата на комуникацията и мисълта Меркурий става ретроградна. Така ще се задържи до 18 януари 2023 година. Също така Меркурий се изравнява с Венера – планетата на любовта, красотата, парите и връзките.

Сега може да открием, че много от посланията, които Меркурий ни изпраща, са съсредоточени около нашите финанси и взаимоотношения, не само с хората край нас, но и със самите нас. Това ни напомня, че е добре да помислим как да се погрижим за себе си, какво да направим, за да се почувстваме по-красиви, по-удобно в собствената си кожа.

Любовен хороскоп за януари 2023

Друго влияние върху този ретрограден Меркурий в края на 2022 и началото на 2023 г. е Марс – планетата на действието, енергията и мотивацията, която също е ретроградна до 12 януари 2023 г. Когато тези две планети са ретроградни по едно и също време, това определено ще се усети. Вселената ни дава знак да се замислим, да се върнем назад към нещата и да обърнем внимание на съобщенията, интуицията информацията, която може да сме премълчали.

Таро карти за януари 2023 за всяка зодия

Докато Меркурий и Марс са ретроградни може да имаме усещането, че не се движим напред. Да не знаем какви действия да предприемем и как най-добре да използваме енергията си. Може да ни е трудно да мислим ясно и да взимаме спокойно решения.

Ще бъде важно как изразяваме себе си, така че да не си създаваме излишни конфликти. Също така, докато Меркурий е ретрограден, не бива да купуваме нищо ново, ако е възможно.

Марс е планетата, която управлява нашите разгорещени емоции, така че когато той е ретрограден и към него се присъедини Меркурий в същата позиция, лесно можем да кажем неща, за които на по-късен етап да съжаляваме.

Кои цветове ще донесат късмет на всяка зодия за 2023

И все пак, ако в този период се изправите пред труден разговор, опитайте се да не правите предположения или да приемате, че знаете как мисли и чувства съответният човек. Задавайте въпроси, останете любопитни и се опитайте да останете отворени.

Западни астролози ни съветват сега с тази ретроградна енергия да се отдадем повече на почивка и по-малко на действия. Да отделим време за любими занимания, положителни емоции.

Важно е да държим ума си отворен за възможностите, които Вселената ни предлага. Сега не е подходящо време за взимане на новогодишни решения, но е добър момент да приключим незавършените неща и да преразгледаме проекти и цели, които ни се иска да осъществим, след като ретроградният Меркурий приключи.

Снимка: iStock

 

Коментирай