Свободно време

11 момента в поведението, които издават патологичния лъжец

Приписва си историите на други хора

10.05.2023г. / 15 03ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки лъже. Понякога неволно, понякога за добро, понякога си мислим, че е за добро, а друг път го правим съзнателно, без да се вълнуваме от последствията. Всеки познава поне по един патологичен лъжец. Той може да е колега, роднина, съсед, познат, приятел. Понякога успяваме да уловим лъжата, но в други случаи тя може да е поднесена така, че да е трудно да се разпознае.

Кои 11 неща в поведението издават, че някой вероятно е патологичен лъжец?

1. Поведението им не съвпада с думите им – Патологичните лъжци често си противоречат чрез действията си. Те ще кажат неща, които не отговарят на техния начин на живот, или ще ги хванете да правят нещо, за което иначе говорят с пренебрежение.

2. Определено нямат угризения – Хората, за които лъжата не е нещо чуждо, не само че не изпитват угризения от това че лъжат, но лъжите им могат да създадат интриги и проблеми за другите. Разбира се, това не ги интересува.

5 камъка за защита от негативни хора и енергии

3. Имат отбранително поведение при конфронтация – Още една черта на патологичните лъжци е, че могат да станат прекалено отбранителни, ако някой ги хване в лъжа. Дори е възможно да хвърлят вината върху другите, за да се измъкнат.

4. Приписват си историите на други хора – Когато патологичният лъжец чуе вълнуваща история от някого, той ще я предаде като своя. Така смята, че изглежда важен, интересен.

5. Добавят твърде много подробности в лъжите си – Често можете да разпознаете лъжа, когато някой добави много подробности към своята история. Той я разкрасява, за да направи лъжата си по-правдоподобна.

5 таро карти разкриват какво ви очаква

6. Обичат да говорят за себе си – Обикновено лъжат, за да изглеждат добре. Разказват с ентусиазъм за определена ситуация например, която да ги обрисува по най-добрия начин, за да бъдат харесвани.

7. Лъжат без причина – Патологичните лъжци лъжат дори и да няма причина. Това им се получава много естествено, затова е невъзможно да се изградят стабилни приятелски колегиални или любовни взаимоотношения с такива хора.

Притча за ранимите хора

8. Играят ролята на жертвата – Ако патологичен лъжец иска да ви злепостави пред други хора, бъдете сигурни, че той ще използва целия си арсенал от артистични умения. Сълзи, драматично поведение и т. н. Всичко, за да се представи като жертвата.

Свързани статии

9. Обичат да клюкарстват, както и да лъжат – Патологичните лъжци обичат да разказват вълнуващи истории и да ги украсяват. Ще забележите, че клюкарстват за всички, дори за най-близките си.

10. Често имат проблеми с хората в живота си – Честата загуба на приятели и напрегнати отношения с членовете на семейството са само част. Възможни са и конфликтни ситуации на работното място, със съседите. Защо? Защото лъжците често се оказват токсични личности.

11. Патологичният лъжец не може да бъде щастлив за никой друг – Той е силно конкурентен, завистлив и лъжата е неговото оръжие за успех, тъй като му помага да създава ситуации, в които да вреди на останалите.

Коментирай