Свободно време

„Далече от безумната тълпа“ от Томас Харди

Различните лица на любовта в новото луксозно издание

12.10.2023г. / 07 30ч.
Михаела Лазарова
Корица:

Корица:

За книгата

Красивата и независима Вирсавия Евърдийн наследява богато имение и решава да го управлява сама. Тя отхвърля предложението за брак от предания и скромен овчар Габриел Оук, защото не го обича. В същото време фриволното ѝ и лекомислено флиртуване с богатия и уважаван съсед – господин Болдуд, отприщва дълбоки чувства в затворения мъж и той буквално е обсебен от нея. Но и двамата ухажори скоро са засенчени от пристигането на сержант Франк Трой – опасен прелъстител, в когото младата жена се влюбва.

Съдбите на четиримата се преплитат и Вирсавия разбира, че действията, продиктувани от прищевките на непостоянното сърце, могат да доведат до драматични последици.

За автора

Томас Харди (1840 – 1928) е сред най-видните класици и обичани романисти на английската литература. Роден е в село Хайър Бокхамптън, енория Стинсфорд, Югозападен Дорсет, през 1840 г. Творческият път на писателя започва в края на 60-те и началото на 70-те години на XX век. Литературната дейност на Харди се развива много бързо, особено след като той намира истинското си призвание: изобразяването на родния край – и всичките му големи произведения са свързани с това. Самият той разделя своите 14 романа на три групи: „експериментални“; „романтични и фантастични истории“ (сред които най-ярък е „Две сини очи“) и „романи за характери и обстоятелства“. В последната група влизат най-известните му: „Под раззелененото дърво“, „Далече от безумната тълпа“, „Тес от рода Д’Ърбървил“ и „Невзрачният Джуд“.

Очаквайте на 17 октомври 2023 г.

  • Обем: 424 стр.
  • Корична цена: 24,95 лв.
  • ISBN: 978-954-26-2281-9
  • Превод: Красимир Желязков
  • Издателска къща „Хермес“ ООД
Коментирай