Свободно време

Фестивалът по belly dance HEZZ YA WEZZ се завръща в България от 2 до 5 ноември

27.10.2023г. / 11 47ч.
Аз жената
Фестивалът по belly dance HEZZ YA WEZZ се завръща в България от 2 до 5 ноември

Най-големият фестивал по belly dance (ориенталски танци) и арабска музика в България HEZZ YA WEZZ се завръща със своето 5-то кралско издание от 2-ри до 5-ти ноември в София.

Събитието, организирано от Цветина Данова-Уарда, прославила България, преподавайки в редица страни, е едно от най-големите по рода си в Европа.

В рамките на 4 дни, над 120 солисти и ансамбли от повече от 20 държави, ще практикуват ориенталски танци заедно с едни от най-добрите преподаватели в света.

Вечерите са отворени за външна публика с три поредни спектакъла, изпълнени с много светлина, страст, танци, ефектни движения и горещи ритми.

Официалното откриване на фестивала ще бъде на 2-ри ноември, в 20:00 ч. с ефектно шоу с над 50 изпълнители на белиденс.

На съботното галашоу ще се изявят мастър преподаватели от чужбина, сред които три световноизвестни египетски звезди (Мохамед Шахин, Мохамед Казафи, Карим Гад) и носителят на титлата „любим мъж белиденс танцьор на Европа“ Принц Каямер от Гърция.

Зрителите ще видят и изпълненията на украинските звезди Дария Мицкевич и Елена Башакова, както и на ръководителките на най-големите школи по ориенталски танци в България: Уарда, Боряна Димитрова, Виолета Вълчева, Катрин и Сурая.

На сцената на фестивала освен невероятните ориенталски изпълнения зрителите ще станат свидетели и на спиращи дъха гледки, сред които едно от най-добрите дервишки въртения в света, светлинно шоу, огнено шоу и много други изненади.

За организатора:

Уарда е професионален танцьор и сертифициран преподавател по ориенталски танци, ръководител на една от най-големите школи по ориенталски танци в България. Водила е редица семинари в България и чужбина (Гърция, Сърбия, Украйна, Германия, Египет, Израел).

Организатор на най-големите ориенталски танцови събития у нас. Финалист на международни състезания в Дубай, Гърция, Румъния и др., а впоследствие и съдия на различни конкурси.

Участник в международната трупа за египетски фолклор на Мохамед Казафи. Дълбоко свързана с ориенталската култура, тя говори арабски език, а от 2021 г. дава уроци по египетски диалект в своята школа WARDA. С богат опит като шоу изпълнител в Египет на сватби, кораби, в 5-звездния хотел и различни заведения. Участва в музикални клипове на арабски звезди. Освен танцови тренировки в България, тя провежда и теоретични лекции.

ЛИНК БИЛЕТИ: https://urboapp.com/bg/e14535-hezz-ya-wezz-5-edition

Коментирай