Свободно време

Премиера на официалния трейлър на „Чума“

Филмът е вдъхновен от разказа на Йордан Йовков „През чумавото“

10.11.2023г. / 13 23ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Мирамар филм

Снимка: Мирамар филм

Днес продуцентите от Мирамар филм представят първия официален трейлър на „Чума“. Филмът е режисиран от Иван Владимиров, по сценарий на професор Боян Биолчев и с участието на Свежен Младенов, Евелина Бибова, Матей Мичев, Добрин Досев, Велислав Павлов, Станислав Пеев, Людмила Сланева, Любомир Бъчваров.

Бащина обич, любов, тайни, приятелство, предателство, вяра, страх и завист бушуват от 19 януари в кината в цялата страна.

Трейлър: https://youtu.be/Nc1pdP-ZHX0

Трейлърът на „Чума“ въвежда зрителя в отминалия XIX век, в един различен, суров и красив свят, показан чрез въздействащите кадри на оператора Румен Василев и запомнящата се музика на композитора Петко Манчев. Специално за снимките екипът на художниците Георги Димитров и Владимир Шишков реставрира стари къщи в село Каменица, за да създаде реалистични декори на българското село по онова време. „Чума“ е филм в епоха, какъвто не сме виждали отдавна, със сериозна заявка за дълбоко вглеждане в българската народопсихология.

Вдъхновен от разказа на Йордан Йовков „През чумавото“, филмът е много повече от разказ за една епидемия, която преобръща живота на хората. Черната напаст е катализаторът, който изважда на преден план най-високите и най-ниски човешки страсти. Показва различните лица на човешката природа в битката за оцеляване. Героите са представители на различни архетипи – невинното дете, героя, злодея, мъдреца, чешита, комика, майката и бащата. На фона на всичко това се случва една чиста любов, която показва смелостта и волята за живот в младото сърце, готово на всичко. Защото чумата се гони с огън. Но и с любов.

Гледайте „Чума“ от 19 януари в кината в цялата страна.

Коментирай