Любо Киров направи три изключителни концерта пред повече от 11 000 души в зала 1 на НДК

12.11.2023г. / 11 58ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Иван Ерменков за Artvent

Снимка: Иван Ерменков за Artvent

Три изключителни концерта, три поредни вечери, три пъти препълнена зала 1 на НДК. Това беше кулминацията на „Турне 2023“ на Любо Киров, който направи впечатляващо музикално шоу на световно ниво. Повече от 11 000 души пяха в един глас, танцуваха и преживяха емоционално тридневния маратон от концерти на 8, 9 и 10 ноември.

„Благодаря ви! За това, че всеки път оставяте следа в сърцето ми. Че всеки път ме карате да бъда най-щастливият човек на света. Че толкова години ми позволихте да правя това, което искам“, сподели Любо Киров.

„Восъчен герой“ беше ударното начало на всяка една от трите вечери. Любо Киров изпълни и превърналите се в знакови за българската музика песни „Както преди“, „Ти можеш“, „Ако сме двама“, „Целуни ме“, „Има ли цветя“, „Заедно“ и др. Специален гост на първия концерт беше Мария Илиева за дуета Alright, а Михаела Маринова бе неизменна част от цялото турне с „Мога“. Силно емоционално беше изпълнението на „Усеща се сила“, в което се включиха деца от вокална група „Бон-Бон“.

Безкомпромисен звук, впечатляващи осветление и визуални ефекти направиха музикалния спектакъл забележителен, какъвто публиката е свикнала да получава всеки път от любимия си артист. С него на сцената бяха музикантите от Голямата банда – Ангел Дюлгеров (китара), Радо Казасов (барабани), Пламен Денчев (клавишни), Евден Димитров (бас), както и вокалистите Мария Матеев, Тома Здравков и Росен Кукошаров.

Близо 25 000 души станаха част от „Турне 2023“ на Любо Киров по време на десетте концерта в страната, абсолютно разпродадени предварително. Това го направи и най-продаваното събитие на поп изпълнител за годината в класацията на една от популярните платформи за продажба на билети Eventim.

Медиен партньор на „Турне 2023“ беше БГ Радио.

Повече информация за тази творческа година на Любо Киров

2023-а започна изключително  успешно за Любо Киров. Албумът  му „Целуни ме“ стана най-продаван (на физически носител) за 2023-а.

Той беше един от големите победители на Годишните музикални награди на БГ Радио – със статуетки за „БГ албум“ и „БГ изпълнител“.

В края на март Любо Киров беше удостоен с награда „Икар“ в категория „Атракционно и сценично изкуство“ за приноса му в музикално-сценичното изкуство.

Той получи и отличието „Златно перо“ за принос към българските култура и изкуство.

В началото на февруари песента му „Усеща се сила“ беше отличена в първите Годишни награди на Националната музикална класация БНР Топ 20 с най-висока оценка от селекционния екип на радиото. Той беше и сред артистите с открояващи се постижения и ярко присъствие в музикалния живот през 2022, включващи албума „Целуни ме“, впечатляващия едноименен концерт в зала „Арена Армеец“, както и националното музикално турне.

Поредна година той отново е в класацията на престижното списание Forbes „Топ 70 на българските знаменитости“, което го постави на първо място като музикален изпълнител.

Снимки: Иван Ерменков за Artvent

Коментирай