Свободно време

Вдъхновяващи съвети от Петър Дънов

За по-добър живот

05.01.2024г. / 11 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Казват, че мислите са тези, които ни управляват. Има доза истина в това, тъй като мислите ни създават определена настройка в нас. Трудно е при тази динамика на живота всеки ден да сме позитивни, да даваме на сто процента от себе си. Натрупаният стрес и личните преживявания могат бързо да преобърнат мирогледа ни в посока, която е разрушителна за нас. 

В тези моменти не бива да униваме, а да си припомним за силата на думите на Петър Дънов.  За тях винаги се е смятало, че имат определено влияние върху всеки, който ги прочете или изкаже. Всеки намира истина за себе си в тях, сила и може би дори преоткрива себе си. 

Споделяме няколко от най-вдъхновяващите мъдрости на Беинса Дуно, които са част от  книгата „Вечният мислител“, събрала неговите съвети за по-добър живот. 

"Да бъде човек чувствителен, е едно благословение, но да се тревожи, това е лош навик."

Свързани статии

"Гениален човек е този, когото никой и никога не може да го извади от равновесието му."

Свързани статии

"Човек, който може да се въздържи, да обуздае чувствата си, да обуздае една лоша мисъл, да обуздае своя глас, той е силен човек."

Свързани статии

"Като почнеш да чувстваш благото на другия за свое, а твоето благо другите го чувстват свое, когато страданията и мъките на другите са и твои страдания, тяхното повдигане е и твое повдигане – това е правилен път."

Свързани статии

"Остаряването се дължи на силни преживявания, на чувствата. Чувствата състаряват човека. Светлата мисъл подмладява."

"Щастието вие го носите в себе си. То зависи от вашия организиран ум, от вашето организирано сърце и от вашата организирана воля, остава само да използвате тези условия."

Коментирай