
Въпреки уникалните им вкусови качества, ако искаме да сме в добро здраве, трябва да внимаваме с количествата масла, които консумираме. Има различни алтернативи, които могат да заместят маслото в ежедневието ни и така да създадем перфектния баланс на приема на мазнини. Вижте 4 заместители на кравето масло в галерията ни.
Кокосово масло
Кокосовото масло е подходяща алтернатива на кравето масло във всяко печене. За разлика от зехтина, който може да не е подходящ за употреба във всички печива, кокосовото масло е добър заместител на маслото, защото се връща в твърдо състояние при стайна температура. Въпреки това, може да не е подходящо за всяко ястие, заради екзотичния си вкус на кокос, който може да промени вкуса на ястието. Ето защо в такива случаи е добре да си закупим кокосово масло без аромат, което е извлечено чрез метода на студено пресоване. То има неутрален вкус, висока точка на горене. Кокосовото масло е полезно за храносмилането, здравето на сърцето, метаболизма, но въпреки това трябва да сме умерени в консумацията му. Снимка: istock
Коментари 0
Напиши коментар