Родени за родители

6 идеи за забавни тренировки за цялото семейство

Скачането на батут може да ви помогне да изгорите цели 1000 калории!

12.07.2023г. / 05 32ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако искате да се грижите за себе си, със сигурност към ежедневието си трябва да включите и физически упражнения. Ако имате деца, вероятно тази задача се усложнява, тъй като е доста трудно да успеете да откраднете малко време за себе си. Но замисляли ли сте се, че всъщност можете да спортувате заедно? В следващите редове ви предлагаме няколко идеи за спортове, с които да изгорите сериозно количество калории и които можете да практикувате заедно с децата си. Ето ги и тях:

Скачане на батут

Виждали ли сте тъжен човек, който да скача на батут? Не, разбира се! Тази забавна активност със сигурност ще ви помогне усмивката да грейне върху лицето ви и ще ви донесе много положителни емоции. Можете да си купите батут за вкъщи или пък да изберете по-голям вариант за вилата ви. Ако пък не ви се инвестира в нещо подобно, можете да посетите някой батутен център. Един час скачане на батут ще ви помогне да изгорите между 300 и 1000 калории в зависимост от интензитета на скачане и вашето лично тегло.

Каране на ролери

Срещу не много голяма сума можете да се сдобиете с ролкови кънки или ролери, които да карате заедно с децата си в близкия парк или градинка. Това със сигурност ще допадне много на малчуганите и те ще го приемат като игра, а пък вие можете да съчетаете тренировката си с времето, прекарано със семейството. С един час каране на ролери ще изгорите около 650 калории.

Катерене

Без значение дали го правите в зала или на планина, катеренето е прекрасен (и при това доста изморителен) спорт. Той подпомага развитието на координацията и двигателните умения, тъй като натоварва цялото тяло. Не на последно място – при него не липсва и състезателният елемент и удовлетворението от изкачването и покоряването на върха. Със сигурност децата ви ще го харесат, а вие ще изгорите сериозно количество калории – цели 350 за около 30 минути.

Разходка в планината

Вместо да прекарате уикенда вкъщи, изберете да правите нещо забавно – направете си разходка в планината, която може да завърши с един хубав пикник. Начертайте си маршрут от предния ден и задължително си поставете цели, които да постигнете. Така ще направите това занимание още по-приятно, добавяйки лек състезателен елемент. За около час можете да изгорите около 500 калории.

Колоездене

Ако свързвате карането на колело само с детството, грешите. Тази забавна активност освен движение и позитивни емоции, може да ви донесе и солидно количество загубени калории – около 300 за един час. Можете да карате колело в близкия парк или пък из града, а защо не и в планината? Организирайте цялото семейство и се забавлявайте заедно!

Федербал

Движенията на този спорт много напомнят тези на тениса, който се слави като един от най-натоварващите спортове. Освен забава, тази тренировка ще тонизира тялото ви и ще ви помогне за поддържането на добрата ви форма. Към тренировката по федербал (или бадминтон) ще могат да се присъединят и децата ви. За около един час ще можете да изгорите между 400 и 500 калории.

Коментирай