![14 специално избрани рецепти с риба тон](/media/files/resized/article/654x358/723/2f0515dbcb7b62a46933c89471706723-e1664d2b7ce72568b24984061c38dad9.jpg)
Рибата тон е сред любимите на мнозина. Дори онези, които не обичат риба са склонни да хапват тон.
Важно е тази риба да се включва в менюто, защото има многобройни ползи за организма.
Тя намалява кръвното налягане и предпазва от сърдечносъдови заболявания. Рибата тон съдържа много голямо количество омега-3 мастни киселини, което предпазва и от затлъстяване.
Хората, които редовно консумират риба тон имат по-малък риск от сърдечен удар, тъй като веществата в нея намаляват количеството на холестерола и триглицеридите в кръвта.
Рибата тон е богата на полезни протеини, а това подсилва имунната система. В нея се съдържа и селен – толкова необходим за функциите на имунната система.
Витамините от група В изобилстват в месото на тази прекрасна риба. А това ви предпазва и от развитие на рак.
Ще ви помогнем да си приготвите риба тон по най-добрия начин с нашите подбрани рецепти!