Интимно

5 знака, че връзката ви не е стабилна

Не показвате обич един към друг

04.02.2021г. / 16 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Разделите са онези моменти, в които е добре да анализираме някои неща. Понякога се случва да тъжим за взаимоотношения, за които още от самото начало е имало знаци, че нямат бъдеще. Има някои признаци, по които можем да разпознаем дали си струва да отделяме време и енергия на една връзка или не. Ето някои от тях.

Постижения

Когато връзката ви е стабилна, вие постоянно търсите начини да се усъвършенствате. Създавате нови ценни контакти, намирате по-добра работа, радвате се на подкрепата на партньора си. От друга страна, когато се намирате във взаимоотношения, които създават постоянно напрежение, губите мотивация за хобита, постигане на мечти.

2 въпроса разкриват дали сте с точния партньор

Отношение към партньора

Защо ни е да създаваме връзка с човек, когото не можем да приемем такъв, какъвто е? Въпреки че всеки малко или много се променя, когато е влюбен, генерални промени са рядко срещани, ако човекът не го поиска. Няма как да си мислим, че ще променим някого, че ще го накараме да следва нашите правила и разбирания за живота. Или приемаме хората такива, каквито са и знаем с какво трябва да направим компромиси, или се обричаме на връзка с конфликти.

Изразяване на емоции

Ние сме емоции – положителни, отрицателни. Те са нашият начин да изразим себе си и не бива да се притесняваме да го правим пред партньора. Ако се страхуваме да изразим недоволство, само за да не бъдем изоставени, тогава защо ние да бъдем в тази връзка?

5 начина, по които да кажете „обичам те“

Когато вашият партньор или вие се нуждаете от факти, доказващи, че се обичате, това означава, че някой от вас има съмнения относно искреността на връзката ви. Съмненията винаги водят до дисбаланс, особено когато са премълчани или не бъдат изговорени с подходяща комуникация.

Самовъзприятие

Показател за личността, но и за състоянието на любовните взаимоотношения е нашата собствена самооценка и тази на половинката ни. Има взаимоотношения, в които единият от партньорите, компенсира своите недостатъци, омаловажавайки човека до себе си.

Свързани статии

В началото на връзката изглежда безобидно да те сравняват, да ти напомнят грешки, постоянната критика. Всичко това няма как да бъде основа за щастлива и дълготрайна връзка.

Показване на обич

Една от най-важните характеристики на зрялата връзка е способността на двама души да споделят любовта си един към друг. Много партньори полагат усилия само в началото на взаимоотношенията, а след това се приемат един друг за даденост. Любовта е отдаване всеки ден и ако вие не сте готови да давате, все още не сте готови за такъв ангажимент.

Снимка: iStock

Коментирай