3 фактора, без които връзката не може да оцелее

Важни за всякакъв тип отношения

18.07.2021г. / 06 46ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки има своите индивидуални и уникални нужди във връзката, за да се чувства добре. Някои държат на приключенския дух, други на доверието, трети на спонтанността, а някои държат просто да имат някого до себе си, без да се замислят дали това ги прави щастливи или не. Възможностите са толкова много, колкото са и хората по света. Всеки носи своята индивидуалност, белязана от предишния си опит, от житейските случки, от примерите в семейството и ежедневието.

Как прекаленото внимание към партньора вреди на връзката

Има обаче и общовалидни фактори, които са фундаментални за една здрава и щастлива връзка. Без тях тя трудно би могла да оцелее задълго. Ето кои са те, според сайта yourtango.com.

Приятелство и принадлежност

Колкото и силна да е любовта, ако няма приятелство между партньорите, тя вероятно ще се изпари с времето, ще се изхаби и няма да остане нищо след нея. Когато обаче отношенията са подплатени с приятелство, с усещане за принадлежност към връзката и към половинката, връзката би могла да устои на всякакви предизвикателства, проблеми, перипетии и трудности. Когато сме едновременно интимни партньори, но и приятели, които си принадлежат един на друг с тяло и душа, това дава усещане за удовлетворение, топлина, сигурност.

6 знака, че сте готови за нова връзка

Привързаност

Нуждата да бъдем до човека, когото обичаме, е голям фактор. Ако не сме привързани към него, то тогава връзката ни е по-скоро съжителство с някакви облаги, отколкото любов. Усещането за привързаност към любимото същество дава чувство на увереност, че сме обичани и че имаме привилегията да обичаме. Това вълнува, прави ни щастливи, изпълва ни с желание да продължаваме напред заедно.

Свързани статии

25 благородни лъжи, които съществуват във всяка връзка

Емоционална подкрепа

Как би могла да просъществува връзка, в която няма подкрепа? Отговорът е прост – не би могла. Когато знаем, че зад гърба ни стои човек, на когото можем да разчитаме във всеки момент, всяка трудност и всяко изпитание, това дава усещане за облекчение, за спокойствие, за взаимност и безусловна любов.

6 червени флага, че той не е подходящ за връзка

В една здравословна връзка и двамата партньори в двойката свикват да зависят един от друг в емоционален план, но същевременно умеят да функционират и като отделни личности. Така съхраняват себе си в контекста за цялото. Ако успяват да задоволят нуждите на другия, както и своите собствени, това е рецепта за дълготрайно щастие.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 3 години )
kategori4no e taka.i dosega sum gi polu4ila v dnite si edinstveno ot mujut , kogoto obojavam . nezavisimo ot godinite - kolko sme zaedno , i prez kakvo sme preminali dvamta- toi e nepromenen kum men , kakto i az kum nego.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар