Интимно

5 червени флага на пръв поглед, които всъщност не са лош знак

Защо тези признаци не са чак толкова лоши?

23.03.2022г. / 06 13ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Червените флагове са показателите, които ни подсказват дали имаме бъдеще с човека до нас и дали неговото поведение ще се окаже пагубно за връзката ни. Те са нещата, които ни тласкат към взимане на решение дали да продължим с този човек или не. Обикновено червените флагове са смущаващи признаци, че нещо в поведението на партньора ни не е наред или ние не сме съгласни с него.

5-те най-големи червени флага по време на срещи

Има обаче някои признаци, които на пръв поглед можем да приемем като червени флагове, но те всъщност могат да се окажат знаци, че партньорът ни е добър избор и е подходящ за дълготрайна връзка. Кои са те?

1. Той е привързан към майка си.

Обикновено свързваме привързаността на синовете към майките с едиповия комплекс. Смята се, че с такъв мъж може да имате само неприятности и историята е доказала това многократно. Но всъщност всичко зависи от степента на привързаност и начините, по които тя се изразява. Ако не е нездравословна и ако партньорът ви не се допитва до всичко към майка си, не търси постоянното ѝ одобрение и обожание, значи привързаността му към нея може да ви радва. Тя може да подсказва, че той уважава жените в живота си и държи на тяхната близост и подкрепа.

5 червени флага, за които да внимавате в началото на връзката

2. Той не е прекалено амбициозен.

Жените се омайват от амбициозни мъже с цели, перспективи, успешни мъже, които умеят да постигат това, което искат. Ако вашият партньор не е амбициозен, вероятно ще си кажете, че той е ненадежден, но и това може да не е съвсем вярно. Това, че един мъж не прави кариера и богатство съвсем не означава, че е негоден за дълготрайно партньорство. Погледнете го от хубавата страна – той може да има повече свободно време да прекарва със семейството и приятелите си, а това е не по-малко ценно.

3. Той не е имал много връзки.

Преди да приемете това като червен флаг, че се срещате със задръстеняк, помислете отново. Партньорът ви може просто да е моногамен, да има нужда от близост в една връзка и да иска да поддържа дълготрайни отношения, а не да скача от връзка във връзка.

10 червени флага във връзката, заради които да избягате веднага

Свързани статии

4. Той живее по течението.

Убеждението, че животът трябва да протича по точно определен план с ясни цели, които да се преследват, често излиза лъжливо, защото животът поднася купища изненади, докато някой си прави планове. Животът е най-талантливият и непредсказуем сценарист, с когото не можете да се мерите. Ето защо да живееш по течението невинаги е лош избор. И не е задължително червен флаг, показващ, че някой е несретник, несериозен или незрял. То е просто избор.

5. Той ви харесва прекалено много.

За някои това може да е проблем, защото приемат силните чувства като знак за прилепчивост, досадност, ревнивост и други подобни определения. Ако партньорът ви ви харесва наистина много, това не е задължително червен флаг, че нещо с психиката му не е наред или че е емоционално нестабилен. Може просто наистина да е така и той да е лудо влюбен във вас.

7 крещящи червени флага, че партньорът ви е манипулатор

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )
ima tolkova mnogo a ste se spreli na edno mesto boksuvate
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )
kato ne ste saglasni sas nekogo dami preminavate na sledvastiya tolkova e prosto taka nema koi da kontrolira nikoho hubav den
отговор Сигнализирай за неуместен коментар