Интимно

10 болезнени и неосъзнати причини да сте необвързани

Замисляли ли сте се, че може това да е ваш избор

12.04.2022г. / 09 32ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако ви се струва, че сте необвързани от цяла вечност, вероятно се питате защо се случва на вас. Не успявахте да откриете точния партньор. Не сте доволни от връзките си. Чувствате се по-щастливи, когато сте необвързани, но същевременно копнеете да имате пълноценна връзка, да обичате някого, да се грижите за него и да получавате любов в замяна.

В много случаи хората отдават цялата вина за провалите във връзките върху партньорите си. Те не виждат своите собствени грешки. За да се случи това е важно да се опитате да гледате от друга гледна точка, по-критична към самите себе си.

20 неща, които можете да направите, само ако сте необвързани

Възможно ли е всъщност вие самите да сте се провалили в любовта досега? Много е трудно човек да погледне към себе си и да бъде честен, когато трябва да се критикува.

Ето 10 неподозирани причини, че сте необвързани, защото подсъзнателно сами сте направили този избор.

1. Не сте склонни да се примирявате с някого, който не се е сработил в любовен план с вас.

Много хора установяват, че просто не могат да „мелят брашно“ с половинките си, не просто защото са попаднали на грешните хора, а защото самите те не желаят да се примиряват и съгласяват с чуждите мнения и навици. Ако ви е по-добре да сте сами, може би това е вашата карма.

2. Съсредоточавате се върху по-важни неща в живота си.

Хем искате да сте щастливо обвързани, хем обаче сами подреждате други приоритети пред връзките. Това е подсъзнателно решение, което взимате и което явно всъщност ви носи повече щастие, отколкото да бъдете просто нечия жена. Насочвате енергията си в други посоки и това ви носи удовлетворение и успехи.

Какво се случва, когато дълго време сте необвързани?

3. Умението да сте в хармонични отношения не е вашата силна страна.

Може би не сте готови да правите компромиси в името на една връзка. Вероятно сте свикнали да отстоявате себе си повече, отколкото да защитавате общото благо. И това може да не се дължи на липса на опит, а да е особеност на характера ви. Просто може да не сте толкова добри във връзките, колкото в други области от живота.

4. Имате нужда от свобода за това как да живеете живота си.

Връзките могат да са наистина ограничаващи. Дори да срещнете партньор, който да ви дава пълна свобода, това все пак няма как да отмени факта, че имате ангажимент към този човек и към нещата, свързани с него. Когато сте необвързани, вие имате пълен контрол на автономията в живота си и това ви дава най-голямо щастие.

5. Харесвате възможността да изследвате много и различни хора.

Дългосрочните ангажименти ви напрягат. Ако още не сте си го признали пред себе си, може това да е разковничето на въпроса защо още сте необвързани. Допада ви да сте с различни партньори в различни етапи от живота си, защото ви дават свобода, интересни са ви, не ви напрягат заради мисълта за дългосрочен ангажимент, какъвто е например бракът.

10 неща от живота на необвързани, които ще ви липсват

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 2 години )
17Исках да бъде катопреди 6 минути0 0Приятелски поздрав. Съжалявам.16Този постпреди 18 минути0 0Знаех че ще се види. Писан е без никакъв подтекст. За това сложих многоточие.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
ТАКА Е ( преди 2 години )
Аз съм мъж и всичко казано е нярно ! Много е трудно да се открие добра жена !!! Направо е безсмислено - такова нещо не съществува при действащите сега семейни закони . Съдебната практика го доказва . Иначе благодаря на Михаела Лазарова че ми подсказа с какви жени е невъзможно да се съжителства . Щом е жена значи знае всичко , не може да не знае . Женага винаги знае всичко за всички и винаги е права . При посочените качества и ситуации няма как мъж да пожелае да живее с жена , само неосведомените мъже си въобразяват че имат някакви права когато съжителстват с жена .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
Анонимен ( преди 2 години )
Радвам се, че си спокойна и уверена. Ако има място за трети близнак лесно ще ме намериш. Мога да се запозная с големия и малкия. Обичам еднодневни пътешествия. Понякога трябва компания да ми бърбори. Ние сме свързани ... - а това е повече от ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 1 rate down comment
.... ( преди 2 години )
hahaha, tova da izsledvam mnogo i razli4ni hora e napravo sme6en motiv .....imam si golemia blizi , malkoto blizi , te sa moia li4en sviat
отговор Сигнализирай за неуместен коментар