Интимно

5 закона на ухажването, с които да поддържате мъжкия интерес

Работещи стратегии, с които да задържите вниманието на мъжа, който ви ухажва

04.12.2022г. / 07 14ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ухажването е един от най-древните подходи в любовта. Има голяма разлика между излизането по срещи и ухажването. Мотивацията е различна, обстоятелствата и целта също са различни. Когато излизате по срещи, вие целенасочено участвате в процеса на избори в любовта. Когато обаче някой мъж ви ухажва, той се опитва да ви спечели, да ви покори, а това е нещо съвсем различно.

10 знака, че мъжът Везни е влюбен във вас

Преследването и ухажването е дълбоко вкоренено в мъжката природа. Да позволите на мъж да ви ухажва често е по-добрата стратегия, отколкото да го преследвате вие или да излизате по срещи с цел да откриете правилния за вас човек.

Разбира се, има много ситуации, в които нещата стоят по особен начин и в никакъв случай ухажването не е единственият и най-добър метод за откриване на любовта, но ако ви се случи мъж да ви ухажва, вижте кои са правилата, които да следвате.

Позволете да бъдете преследвани

Преследването в добрия смисъл на думата, е важно при ухажването, защото повишава интереса на мъжа, създава приятно напрежение, очакване, което вдига градуса на възбудата. За да бъде ухажването успешно, особено ако харесвате мъжа, който ви ухажва, оставете го да ръководи. Дайте му кардбланш. Покажете му, че ви е приятно, не го отблъсквайте, но и не се поддавайте твърде лесно. Това винаги повишава интереса.

10 знака, че мъжът Лъв е влюбен във вас

Не отблъсквайте другите ухажори

Съревнованието между мъжете дава още по-голям стимул да спечелят сърцето ви. Ако се случи така, че повече от един мъж да ви ухажва, не отблъсквайте непременно тези, които не са предизвикали интерес у вас. Ако мъжът, когото харесвате, знае, че и други се опитват да ви спечелят, това ще го мотивира още повече да успее да ви спечели.

Груповите занимания стимулират приятелството

Често при ухажването приятелството и сближаването на емоционално ниво идват преди любовта и интимността. Преди да станете двойка, мъжът, който ви ухажва вероятно ще иска да прекарва повече време с вас, за да ви спечели. Това предполага покани за групови активности, забавления, хобита, събирания с приятели или колеги, което има потенциал за сближаване.

Секс съвместимост между зодиите

Свързани статии

Не се отдавайте твърде рано

Още един от неписаните закони на ухажването е удължаването на интимния момент, отлагането на секса. За разлика от излизането по срещи и целенасоченото търсене на партньор от страна на жените, при ухажването нещата се случват по тъкмо обратния начин. Сладкото отлагане на интимността повишава възбудата и интереса, като поставя емоционалното свързване и опознаване на преден план.

3 типа мъже, които са пълна загуба на време и емоции

Бъдете непредсказуеми

Ухажването е етап, в който всичко изглежда интересно, стига да е поднесено по правилния начин. За да събудите още по-голямо любопитство у мъжа, който ви ухажва, постарайте се да сте ексклузивни и непредсказуеми. Бъдете изненада, загадка за него. Така ще привлечете цялото му внимание към себе си.

Коментирай