Интимно

5 признака, че родителите му ви харесват

По какво личи, че ще бъдете приета добре в семейството

06.03.2023г. / 06 56ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато връзката се задълбочи, все някога идва моментът, в който е време да се срещнете със семейството на партньора си. Този момент е колкото вълнуващ, толкова и притеснителен, защото едно от най-напрягащите неща в цялата ситуация е чуденето дали родителите му ще ви харесат.

Неща, които добрият партньор не би ви причинил

Първите срещи със семейството на половинката ви винаги са интензивни, притесняващи, смущаващи и са придружени от безброй съмнения. Иска ви се да се представите възможно най-добре, за да бъдете приети безпроблемно.

По реакциите и поведението на родителите на партньора ви могат да си проличат много неща. Има знаци, които подсказват дали ви приемат и харесват. Те ще ви помогнат да се отпуснете и да общувате свободно с тях без повече притеснения.

Кои са признаците, че родителите му ви харесват и приемат добре? Ето 5 от тях.

1. Те са внимателни към вас.

Един от признаците, че родителите на партньора ви ви харесват е вниманието, което ви отдават. Ако те са ангажирани с това да ви накарат да се чувствате добре приети, ще се стараят да ви зарадват, да ви угодят, ще са любезни и внимателни към всичко, което казвате и харесвате. Проявата на внимание е един от начините родителите да покажат отворените си обятия към половинката на сина им.

10 личностни черти на идеалния партньор

2. Задават много въпроси.

Хората, които ви харесват, се интересуват от вас. Ако родителите на половинката ви ви задават въпроси, то е защото ви одобряват и искат да разберат повече за вас. Ако не ви харесваха, нямаше да искат да ви опознаят, а по-скоро щяха да се дистанцират от вас и да се държат хладно.

3. Говорят за срещи с други членове на семейството.

Ако родителите на партньора ви ви харесват и приемат, те ще показват намеренията си да ви запознаят с по-широк кръг от роднини. Не биха го направили, ако не им допадате и не одобряват връзката ви. Добър знак е, ако ви канят на семейни събирания, на които присъстват и други членове на фамилията.

Кои са основните разлики между сродна душа и партньор в живота?

4. Ще ви представят на близки и приятели като „приятелка/ половинка“ на сина им.

Въведението е много важно. Ако родителите на партньора ви ви представят като негова половинка, приятелка или някакво подобно определение, когато ви запознават с техни приятели, роднини и близки, това е повече от добър знак. Определението, което дават, показва отношението им към вас, което може само да ви радва.

5. Правят планове да се срещнете отново.

Щом ви харесват, родителите му ще ви канят на семейни събирания, празници, ще организират срещи, на които и вие ще сте поканени. Всичко това показва приемане и одобрение към вас. Ако вратата им е отворена за вас, това е признак, че ви харесват. Когато си тръгвате и чувате думи, като: „Ще ви очакваме отново.“, „Нямаме търпение пак да ни дойдете на гости.“, значи сте завладели сърцето им.

3 причини да казвате истината на партньора си

Коментирай