Интимно

10 личностни черти, които ви правят по-малко привлекателни

Нямате хобита и интереси

01.05.2023г. / 06 34ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В любовта хубавата външност и сексуалните умения помагат, но за кратко. След като отмине периодът на привличане и еуфория, както жените, така и мъжете търсят личностни характеристики, които да им подскажат дали това е техният човек. Дали това е партньор, с когото биха могли да градят сериозни любовни взаимоотношения. Още на ниво опознаване и флирт можем да покажем своите силни и отрицателни личностни черти.

Вижте кои 10 отдалечават любовта от вас.

1. Ярост – Гневът определено не е секси и определено може да отблъсне някого, който изпитва емоции към вас.

2. Незрялост – За жалост достигането до определена възраст не ни прави зрели за сериозни взаимоотношения. Отношението към партньора, любовта и връзката показват най-ясно дали сме зрели или не. Може да сме много успешни в работата си, но да не сме зрели за връзка.

10 знака, че той е сродната ви душа

3. Негативност – Никой не би искал да бъде около някой, който постоянно е намусен и се оплаква от всичко. Дори и да имате личен труден период, намерете баланса. Ако сте постоянно негативни, то това ще държи далеч от вас любовта и хора, които иначе биха опитали да имат взаимоотношения с вас.

4. Отчаяние – То винаги казва „нестабилно“ и „непривлекателно“. Никой не иска да бъде с отчаян човек, дори други отчаяни хора. Жените правят грешката да си мислят, че мъжът, когото харесват ще им „оправи живота“. Това е тотална грешка. Дори в дългогодишни взаимоотношения, отчаянието си има граници.

10 червени флага, които подсказват да прекратите връзката веднага

5. Егоизъм – Той си проличава още в първите месеци на връзката. Колкото и да е привлекателна една жена или впечатляващ един мъж, егоизмът е черта на характера, която определено би отблъснала любовта от тях.

6. Прехвърляне на отговорности – Това също може да провали любовна връзка. Дори и да сте от дълго време обвързани.

7. Невъзможност да видите собствените си грешки – Високо его! Такива партньори са опасни. Те смятат, че с тях връзката е прекрасна, че дават всичко необходимо на партньора си, че усилията им са достатъчни. Ако половинката им каже, че нещо в поведението им не ѝ допада, този вид партньори не са склонни да приемат критиката.

Защо някои мъже се страхуват от обвързване?

8. Несигурност – Всеки е несигурен до известна степен, но има ограничение за това колко несигурни можем да бъдем като партньори във връзката или когато търсим своята половинка. Несигурността има редица проявления. Колебанието дали искаме да бъдем с този човек, дали ни харесва на чисто физическо ниво дори, винаги си проличава.

Свързани статии

9. Поведение, което излъчва превъзходство – Хората, които настояват с поведението си, че са по-доминиращата половинка, определено не са привлекателни. Те често са много властни и много манипулативни. Това е причина трудно да създават връзка или ако все пак създадат такава, тя да не носи щастие и на двамата партньори.

10. Липса на интереси – Да, има такива хора, които нямат търпение да свърши работният им ден и единственото, което ги вълнува са срещите на по питие с приятели и приятелки. Те нямат интереси, не четат книги, не се вълнуват от това да надграждат уменията си и т. н. Такъв тип хора биха били скучни на онези, които се вълнуват да научават нови неща и имат познания по редица теми.

Коментирай