Интимно

Защо мъжете стоят във връзка с жени, в които не са влюбени?

Рутината е удобна

29.03.2024г. / 08 57ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Има различни любовни връзки. Дори и най-щастливите си имат своите проблемни ситуации. Но има едни взаимоотношения, в които мъжът отдавна не е влюбен в жената до него, рядко има тръпка към нея, рядко се показва като кавалер, но въпреки това не напуска връзката. 

Защо някои мъже не напускат жените, в които не са влюбени?

Рутината е удобна

Една от причините мъжете да продължават да стоят във взаимоотношения с жени, в които вече не са влюбени е рутината. Идеята за промяна им звучи страшно. Дори любовната искра да е изчезнала, рутината се усеща по-безопасна от неизвестното. Не става дума за любов, а по-скоро за престой в удобна връзка. 

Партньорката им е невероятно привлекателна

Физическото привличане определено не убягва на мъжете. Въпреки че може да изневерят на привлекателната си половинка, за тях тя е като трофей. Факторът, че тя изглежда добре, често може да задържи един мъж във връзката, дори вече да не е влюбен. Особено ако жената му създава нужния комфорт. 

Свързани статии

Натиск от страна на роднини

Всяка връзка е различна, мъжете също се различават. Понякога натискът от родители или роднини да се поддържа връзката или бракът, може да накара един мъж все пак да остане във взаимоотношенията, дори и въпреки това да търси забавление извън тях. 

Страх от самота

Идеята да останат сами може да бъде смущаваща дори за мъжете. Дори ако има колебание дали е влюбен в партньорката си, страхът от самотни вечери и други моменти, може да е по-силен. Метафорично, това е като да останеш на парти, което е загубило своя чар и не е забавно, защото мисълта да напуснеш и да се окажеш пред празна стая е по-страшна.

Свързани статии

Мисълта за нови срещи, опознавания, не им допада

След една определена възраст, дори мъжете си дават сметка, че е трудно да се създаде нова стабилна любовна връзка с партньорка, която да отговаря на търсенията им, с която да си допаднат. Несигурността от новите срещи, ако има такива и мисълта отново да опознават някого е плашеща перспектива. По-лесно е да се придържаш към някого, когото познаваш, отколкото да се луташ в търсене. 

Инвестирали са във връзката 

Не само емоции, но и финанси. Това важи особено за онези мъже, които имат семеен бизнес и в него участва партньорката им или нейни роднини. Отнася се и до това как ще поделят вече закупени жилище, коли, придобивки. Често богатите мъже не биха се разделили с половинката си заради имидж, който поддържат в техните тесни общества, в които всички одобряват партньорката му. 

Те избягват емоционалните последици

Прекратяването на една връзка може да бъде наистина трудно емоционално, дори за мъжете. Понякога за мъжете е по-удобно да се придържат към не толкова страхотна връзка, защото предпочитат да се справят с дискомфорта, който познават, отколкото да преминат през емоционалния хаос на раздялата. 

Свързани статии

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
ЗОЕ ( преди 3 седмици )
Любовта е кратка емоция и чувство Същото и при жените
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време