Интимно

10 от най-честите причини за раздяла, за които не бива да забравяме

Защо се разделяме

04.04.2024г. / 12 16ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки от нас има своята визия за щастлива любовна връзка и брак. Мислим си, че знаем всичко за взаимоотношенията, но дали е така? Защо се разделят двама души? Причините сякаш са ни известни и въпреки че ги знаем, понякога се стига до това да приключим връзката си.  Знаем какво може да ни раздели, но забравяме за нещо. Липса на емпатия, чести лъжи, липса на подкрепа, финансови интереси, нереалистични очаквания...

Вижте още 10 от най-честите причини за раздяла, за които не бива да забравяме. 

1. Лоши комуникативни умения – Проблемите с комуникацията в една любовна връзка често са първопричините за проблеми във взаимоотношенията и една от най-честите причини за раздяла на партньорите.

2. Разстояния между партньорите – Или по-скоро разлики в разбирания за живота и връзките, ценностите, планове за бъдещето.

Свързани статии

3. Липса на емоционална връзка – Друга честа причина двама души да прекратят любовните си отношения е липсата на емоционална връзка. Емоционалната интимност е връзка, която надхвърля физическата. 

4. Вие не сте приятели – В някои връзки липсата на усещане за силно приятелство между двама души също може да доведе до разпадане на връзката. Според проучване на Journal of Happiness Studies, двойките, които са най-добри приятели, изпитват два пъти по-високо ниво на благополучие и удовлетворение от живота.

5. Финансови проблеми – Защо хората се разделят с хора, които обичат? Понякога парите са в основата на проблемите във връзката им. Неуредените финансови въпроси, липса на отговорност от страна на единия партньор, са индикатор за семейни проблеми и могат да доведат до раздяла.

Свързани статии

6. Изневяра – Тя винаги води до нарушаване на доверието между двама души. 

7. Прекалена ревност – Може да бъде опасна и определено пречи на взаимоотношенията. Единият от партньорите може да стане твърде ревнив след случка, която поставя под съмнение лоялността на другия към него, като флирт с трети лица, изневяра.

8. Избързване със сключване на брак, поява на деца – Разбира се, има връзки, които се разпадат и дори ако партньорите сключват брак или създават деца, след като дълги години са били само те като двойка. Но често, взетите бързи решения, свързани с така промяна и отговорност в живота, се оказват твърде големи за единия от двамата партньори.

Свързани статии

9. Често се карате – Неспособността да се справяме с конфликтите може да е разрушителна за любовта. В такива моменти разбираме много за другия, но също така и разкриваме много за себе си. И ако нямаме желанието да намерим начин и двамата с любимия ни човек да започнем да работим в посока на това да преминаваме през сложните ситуации подкрепящи се, то тогава връзката ни е изложена на риск.

10. Не умеете да си прощавате – Миналото никога не ни помага да вървим напред, особено ако често се връщаме към него. Никой не е идеален. Но встъпвайки във връзка и в брак, забравяме това, забравяме да си прощаваме, да се извиняваме, да се опитваме да поправим грешките си. Важно е обаче да не бъркаме изневерите, физическото и емоционално насилие с нещо нормално. То не е! 

Коментирай