Интимно

11 червени флагчета във връзката, които не са за подценяване

Бъдете внимателни с тях

21.04.2024г. / 06 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Никоя любовна връзка не е идеална. Но с любимия ни човек бихме могли да работим заедно като екип за това да сме максимално щастливи и подкрепящи се във всяка ситуация. Истината е, че не с всеки партньор това е постижимо. Дори и началото на връзката ни да е било обещаващо, малко по малко започват да изникват червени флагчета, които не са за подценяване, а са показател, че може би се намираме в грешните взаимоотношения.

Вижте кои са.

1. Прекалено контролиращо поведение – Прекалено контролиращото поведение може да бъде прикрито под формата на грижа, оправдана ревност.

2. Липса на доверие – Там където няма доверие, няма как да има любов. Основен признак за нестабилна връзка е, когато с любимия човек си нямате доверие.

3. Усещане за ниско самочувствие – Любимият ви човек е този, който трябва да ви помага да обичате себе си повече, да ви подкрепя, а не да ви принизява.

Свързани статии

4. Физическо, емоционално или психическо насилие – Това са безспорни проблеми във всяка връзка. Емоционалното и психическото насилие може да бъде също толкова вредно в дългосрочен план, колкото и физическото.

5. Злоупотреба с вещества – Това е сериозен червен флаг, който не бива да игнорирате. Партньорът ви може да се опита да ви убеди, че се случва рядко, само когато посещава нощни заведения и т. н. Но това е червен флаг, проблем и то сериозен.

6. Нарцисизъм – Трудно се гради любовна връзка с нарцистична личност. Такива хора обикновено са егоисти и от тях не може да очаквате подкрепа и безусловна любов.

7. Проблеми с управлението на гнева – Всички се надяваме, когато имаме любовна връзка да няма конфликтни ситуации. Но всъщност те са необходими. Това как всеки в една връзка реагира на сложните ситуации към другия е показател дали наистина си заслужава да бъдем с този човек или не.

Свързани статии

8. Неспособност за разрешаване на конфликт – Хората, които избягват конфликти, може да си мислят, че защитават връзката си от разруха. Но в крайна сметка това води само до продължителна пасивна агресия.

9. Манипулация – Манипулативният партньор често ще ви кара да се чувствате така, сякаш не сте достатъчно добри като половинка. Ще изисква от вас разни неща и всичко това може да е представено под формата на приятни мигове заедно.

Свързани статии

10. Липса на емоционална интелигентност – Емоционалната интелигентност е способността да възприемаме и управляваме емоциите. Хората с ниско ниво на емоционална интелигентност не са в състояние да разберат чувствата ви или да ви съчувстват. Това често води до ненужни конфликти или форми на манипулация във връзката.

11. Влияе негативно на отношенията ви със семейството и приятелите – Стабилната любовна връзка никога не бива да е за сметка на други важни за вас взаимоотношения и обратното.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 1 седмица )
a I za kakvo doverie da I'ma covek vervat na vraga ti ne vervat na tebe a doverie iskat malko smesno aaaaaaaaa
отговор Сигнализирай за неуместен коментар