Меню

Пилешки бутчета с масло и чесън

28 май 2020 | 12:14 | Михаела Лазарова
Добави в любими
4 парчета долно бутче с кожата
5 скилидки чесън
сол, черен пипер на вкус
1 с.л. зехтин
1 бучка масло, плюс допълнително за печенето
45 мин

  • Порции: 2-4

Продукти
Приготвяне

Овкусете месото от двете страни със сол и черен пипер. В добре загрят тиган, разтопете маслото заедно със зехтина, сложете скилидките чесън, които леко сте приплескали, но не са раздробени на малки парченца. Поставете месото с кожата надолу. Гответе по няколко минути от двете страни, а ако чесънът започне да покафенява, премахнете го от тигана. Когато кожичката на месото е леко кафява, прехвърлете парчетата месо в подходяща тава и върху всяко добавете по малко парче масло. Запечете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност. Пилето трябва да получи хубава златиста коричка. Гарнитурата е по ваш избор.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай