![6 кроасана с масло
2 ч.ч. прясно мляко
½ ч.ч. течна сметана за готвене
¼ ч.ч. захар
½ ч.л. екстракт от ванилия
200-300 г шоколад по ваш избор](/media/files/resized/article/654x358/6d9/106966fb517d84dac339b0dcf434b6d9-4dce2453b57e7ebb93f682665d19c791.jpg)
60 мин
-
Порции: 2-3
В купа комбинирайте млякото, сметаната, яйцето, захарта и ванилията. Разбъркайте всичко, докато се получи хубава гладка смес. Кроасаните се нарязват на 2 или на 3 (в зависимост колко са големи) или се накъсват, след което се потапят в млечната смес, за да се напоят хубаво.
Оставете ги за около 15-20 минути. Настържете или нарежете шоколада, прибавете го към кроасаните и леко разбъркайте.
В тава с незалепващо покритие, която може леко да намазните с масло, изсипете кроасаните. Ако е останало от млечната смес, добавете и нея. Печете пудинга в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25-35 минути или до готовност. Когато изстине може да го сервирате така или да добавите сладолед, чаша топъл шоколад.
Снимка: iStock
Опитайте още: