![2 и ¼ ч.ч. брашно
1и ½ ч.л. бакпулвер
щипка сол
½ ч.л. канела на прах – по желание
1 и ¼ ч.ч. захар
¾ ч.ч. меко масло
3 големи яйца
¾ ч.ч. прясно мляко + още ако тестото е твърде гъсто
1-2 с.л. настъргана портокалова кора
½ бурканче сладко от портокалови корички/портокалов мармалад](/media/files/resized/article/654x358/604/a01855a10f608421ed3b916d7e653604-747dbc86a9bac188734ce8cee224f569.jpg)
80 мин
-
Порции: 10-15
В голяма купа разбъркайте заедно брашното, бакпулвера, солта, портокаловата кора и захарта. Добавете маслото и разбъркайте, за да се образуват едри трохи. Отделно разбийте с миксер яйцата, захарта, канелата и млякото, докато се смесят добре. Добавете мокрите към сухите съставки и разбъркайте докато се получи хубаво тесто.
След това изсипете половината от него в намазнена и набрашнена тава за печене. Добавете сладкото от портокалови корички, разпределете го равномерно и внимателно изсипете останалата част от тестото. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 60 минути или до готовност.
Снимка: iStock
Опитайте още: