Меню

Италиански мраморен кекс

8 октомври 2025 | 07:00 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Италиански мраморен кекс
70 мин.

Кексът е любим десерт на много хора. Има толкова разнообразни рецепти  за вкусен кекс. Днес споделяме една чудесна рецепта за италиански мраморен кекс.

Продукти
Приготвяне
  1. Сложете маслото в купа. 
  2. Добавете захарта. 
  3. Разбийте с електрически миксер много добре.
  4. В отделна купа разбийте яйцата. 
  5. Добавяйте яйцата малко по малко, на две или три порции, към крема от масло и захар, като разбърквате добре.
  6. Когато получите хубава смес, добавете солта и млякото, като непрекъснато продължавате да разбивате.
  7. Пресейте брашното и бакпулвера.
  8. След това ги добавяйте малко по малко към сместа. 
  9. Разбърквайте, докато сместа стане гладка и хомогенна.
  10. Разделете тестото наполовина в две отделни купи. 
  11. В едната добавете пресятото какао на прах и разбъркайте добре. 
  12. В другата купа добавете семената на една шушулка ванилия или 3 капки ванилова есенция.
  13. Намажете незалепваща форма за кекс с масло.
  14. Изсипете част от сместа с ванилията.
  15. След това сместа с какао. 
  16. Ползвайте нож или клечка за зъби, за да комбинирате леко двете части, описвайки свободни форми. 
  17. Завършете със сместа с ванилията.
  18. Печете кекса в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 50 минути. 
  19. Преди да сервирате охладения кекс, поръсете с пудра захар. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай