Меню

Бърза рецепта: Пиле с чесън и зелен фасул

27 ноември 2025 | 11:22 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Пиле с лимон, чесън и зелен фасул
30 мин.

  • Порции: 2

Пилешкото е едно от най-лесно и бързо приготвящите се меса. Бедно на мазнини и калории, богато на протеини, пилешкото е подходящо за всяка диета и поддържане на структуриран здравословен хранителен режим. Днес предлагаме да опитате да приготвите пиле с лимон, чесън и зелен фасул за разнообразие. 

Продукти
Приготвяне
  1. Подсушете пилешкото месо, подправете със сол, пипер и половината от кората на лимона.
  2. Загрейте зехтина в тиган на средно-висока температура. 
  3. Добавете пилешкото месо и гответе около 4-5 минути от всяка страна, докато се запече и се сготви. 
  4. Извадете и оставете настрана.
  5. В същия тиган добавете зеления фасул и чесъна.
  6. Задушете за около 4-5 минути, докато фасулът стане яркозелен и хрупкав.
  7. Намалете огъня до среден, добавете лимоновия сок, останалата кора и мащерката/ригана.
  8. Разбъркайте, за да се овкуси добре фасулът.
  9. Върнете пилешкото месо в тигана, полейте го с лимоново-чесновия сос и гответе още 1-2 минути.

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай