За дома

Цветните щори – хитът на лятото

Как да се спасим с подръчни средства в жегите?

29.07.2013г. / 10 25ч.
Вергиния Генова
Снимка: Gettyimages.com

Снимка: Gettyimages.com

Силното слънце през лятото невинаги е повод за радост. Ако работите до прозорец без щори, няма нужда да ви обяснявам защо това е така. А вместо да се оплаквате лесно може да направите нещо по въпроса.

Да мрънкате пред шефа или да тропате с крак най-често не е най-доброто решение.

Ако така и така вашата организация няма някакво отношение и общо решение на въпроса и всеки се спасява самостоятелно, може да проявите самоинициатива.

 

Свързани статии

 

Шефовете обичат креативни идеи, особено ако няма да им струва нищо. Така че спокойно може да предложите на шефа да ви пусне един ден от работа, за да си направите сами щори – може да лепнете подходяща хартия, която да изрисувате и декорирате и по този начин да освежите работната стая. Залепването може да стане и за 10 минути, но артистичната декорация може да отнеме и половин час и една седмица – все пак има различни по сложност проекти.

А най-добре като ви дадат работа – включете и всички останали. Така де – няма само вие да работите или в случая да се забавлявате. Може да си направите мини бреймсторминг и мини тийм билдинг, за да вложите емоцията на всички в стаята. Така цяло лято ще си гледате собственоръчно направените щори с умиление.

Може да се направят и щори от плат или най-лесно да се закупят –щамповани, цветни, изрисувани или пък бели, върху които отново да проявите творчество.

Купуването, въпреки че струва пари, е най-лесният вариант, но невинаги е най-полезен за сплотяване на колектива.

У дома може да правите дългосрочни инвестиции, но в днешно време на работното място, ако не сте собственика – няма смисъл. Утре могат да ви изгонят, да ви преместят в друга стая, да имат обща концепция по въпроса и ако не сте човека, който взема решенията няма смисъл. Но все пак, ако вас ви пече и ви е зле, имате права да изисквате нормални условия на труд. Аз ви давам компромисни идеи.

Коментирай