За дома

Вечната борба с ръждата

Нищо не е вечно

04.09.2013г. / 13 45ч.
Вергиния Генова
Снимка: Shc.hu

Снимка: Shc.hu

Содата за хляб лекува всичко, помага при всичко и е добре да я имате в големи количества за всякакви случаи.

Ако искате да почистите тръбите например от ръжда или нещо друго, то първото за което би трябвало да се сетите е какво – содата.

Първо пробвайте с нея, после питайте този и онзи какъв препарат да купите.

Свързани статии

С мокра гъба нанесете сода за хляб върху ръждата и си пийте кафето. След като го изпиете и се разсъните, изтрийте със суха кърпа. Ако искате още по-бляскав ефект, изтрийте и с половин лимон или лимонов сок.

Печката често се омазва с всякакви вкуснотии, но изглежда ужасно. И си казваш – няма почистване. И си мислиш – по-добре да ям само салати, отколкото да изчистя – това.

Е, точно с остатъка от лимона, ако забърсвате когато имате остатък от лимон, разбира се, около котлоните – ще видите колко лесно става.

Може да си правите различни разтвори за миене на банята и кухнята именно между сода за хляб, лимон или оцет. Тези вълшебни съставки почистват ръжда, почистват остатъци от мазнина и може да се използват като профилактично средство и за кухнята, и за банята.

Другият продукт, който може да откриете в хладилника и се справя идеално с разяждането е кетчупът и всякакви други доматени пюрета. Ако купувате кетчуп само когато имате специални гости, които държат на кетчупа, то определено остава да се подмята в хладилника. И преди да го изхвърлите, пробвайте да почистите нещо.

Ако не помогне – чак тогава тичайте към магазина.

Коментирай