За дома

Не изхвърляйте това в тоалетната!

Котешка тоалетна

25.01.2016г. / 13 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В повечето домове има много лоша практика тоалетната да се ползва като кошче за боклук. Изхвърляме конци за зъби, коса, дамски превръзки, тампони, лекарства и какво ли още не, без да си даваме сметка, че голяма част от тях не се разтварят или предизвикват големи замърсявания на околната среда. Към гореизброените добавяме още няколко неща, които никога да не изхвърляте в тоалетната.

Мокри кърпички

Независимо дали това са бебешки мокри кърпи или интимни, никога не ги изхвърляйте в тоалетната чиния. Те са плътни, здрави и не се разграждат така лесно във водата, както тоалетната хартия. В резултат могат много лесно да предизвикат запушване.

Лепенки

На всеки се е случвало да изхвърли лепенки от рани в тоалетната. Те също не са направени от биоразградими материали и това не само предизвиква замърсяване на околната среда, но и запушване на канализацията.

Котешка тоалетна

Дори в тоалетната да попаднат само изпражненията на котката, по тях винаги има малко количество от котешкия пясък. Той може да предизвика запушване. Също така, ако котката ви страда от глисти или други паразити, това застрашава и вашето здраве.

Фасове

Въпреки че изглеждат лесно разградими, фасовете от цигари се оказват едни от най-големите замърсители на околната среда.

Презервативи

Само с едно пускане на водата в тоалетната и те изчезват. Не забравяйте, че презервативите могат да се надуят като балони в канализацията и да предизвикат сериозни проблеми.

Свързани статии

Памук и памучни тампони

Не се разграждат лесно във водата, но за сметка на това лесно могат да предизвикат запушване.

Храни и мазнини

Никога не бива да изхвърляте стара храна (било то супа или нещо друго), както и мазнини в тоалетната. Те се втвърдяват, превръщат се в твърди маси, които блокират тръбите и причиняват сериозни проблеми на канализацията.

Снимка: istock

Коментирай