За дома

7 идеи как да декорирате малката спалня 

Изберете скандинавски минимализъм в бяло 

08.04.2024г. / 11 00ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Едва ли много от нас могат да се похвалят със завидно жилищно пространство, но големината на дома ви няма значение, стига да можете умело да боравите с пространствата. Спалнята е мястото, където прекарваме по-голямата част от живота си, ето защо в това помещение трябва да се чувстваме уютно и удобно.

В следващите редове ще ви предложим няколко съвета за това как да декорирате малката спалня

Изберете неутрални нюанси

Декорирането на вашето пространство с неутрални нюанси може да го направи по-отворено и просторно. Включете неутрална палитра, която създава успокояваща атмосфера и осигурява гъвкав фон за различни елементи на декора. Можете да съчетаете бели нощни шкафчета и бежов цвят на боята например. 

Свързани статии

Съхранявайте умно 

Спестете подово пространство във вашата малка спалня, като добавите вградени решения за съхранение. „Вграденото хранилище трябва да има специални детайли и да бъде оборудвано с елементите, които бихте намерили в съблекалнята – закачалки, място за съхранение на обувки, чекмеджета за бижута и други“, това споделя Вирджиния Толедо от Toledo Geller Interiors. 

Декорирайте с фототапет

Създайте фокусна точка в стаята си, като добавите тапет зад леглото си. Акцентиращата стена с тапети на цветя привлича окото, а ако изберете спалня с бяла табла и добавите подходящите възглавници, ще прибавите и допълнителна текстура. 

Свързани статии

Играйте с материите

Кадифето се използва широко в малки помещения като начин да се даде измерение на пространството. Тапицираното с кадифе легло има властно присъствие, което се съчетава добре с текстурираното спално бельо. Можете да комбинирате ретро скрин със съвременни елементи. Така ще създадете многослоен вид. 

Обърнете внимание на функционалността 

За да се възползвате максимално от малката спалня, трябва да решите как планирате да използвате пространството – можете да искате да използвате стаята като домашен офис или място, където да се облечете сутрин. Вероятно ще трябва да проявите творчество за това как да подредите мебели в малка спалня, за да поемат те различни функции. Можете например да бутнете бюрото до стената и до леглото си, за да може то да изпълнява двойна функция като нощно шкафче и работно пространство. 

Свързани статии

Увеличете максимално светлината в малка спалня 

Може да искате да преосмислите затъмнените прозорци в малката спалня. Вместо това дайте превес на естествената светлина, за да помогнете на малката спалня да се усети „по-лека“ и просторна. По желание можете да използвате многослойни драперии със светлоблокиращ нюанс за стил и оптимален контрол на светлината. 

Разгледайте идеи за декорация на спалнята тук:

Декорирайте изцяло в бяло 

Придайте на малката спалня ефирно усещане с изцяло бял подход. Подобен скандинавски стил има меки бели стени, тапицирана табла и многопластово спално бельо в различни текстури. За да завършите минималистичния монохроматичен вид, можете да добавите висяща лампа с крушка.  

Разгледайте идеи за интериор в бяло:

Коментирай
4 rate up comment 0 rate down comment
natalu ( преди 3 седмици )