За дома

7 неща в дома, които блокират парите ви

Сметки със задължения

24.04.2024г. / 12 00ч.
Нина Иванова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Кой не иска да има повече пари? Да се чувства по-стабилен и спокоен финансово? Всеки би го искал. Освен да работим отдадено и с професионализъм, има и някои други алтернативни способи, чрез които да привлечем благополучието в живота ни. Фъншуй предлага няколко такива начина, с които ще ви запознаем в следващите редове. Те са свързани със зоната на парите в дома ни.

Според китайското учение фъншуй в дома ни има няколко важни области – зона на богатството, на семейството, на здравето, на децата, на знанието, на кариерата.

Днес ще поговорим за зоната на парите, която се намира в най-крайния ляв ъгъл на дома ни, ако застанем на прага на къщата. Застанете на входа на дома ви, гледайки навътре в апартамента/къщата и си представете къде се намира най-крайният ляв ъгъл – там е зоната на богатството.

Вижте кои 7 неща могат да блокират енергията в този ъгъл:

Кошче за боклук

В този ъгъл на дома ви според фъншуй не бива да има разположени кошчета за боклук. Те ще блокират потока положителна енергия, защото са символ на мръсотия и хаос. Ако не можете да преместите кошовете си за боклук от този ъгъл, поне се старайте да са почистени и да ги изхвърляте редовно, да не се задържа прекалено дълго боклукът.

Свързани статии

Сметки със задължения

Стари сметки и банкови извлечения, известия за задължения не бива да се съхраняват в ъгъла на богатството, поне според фъншуй. Ако работите в посока подобряване на финансовото ви състояние, в този ъгъл трябва да се стремите да е чисто откъм минали дългове или просрочени задължения. Дори текущите ви сметки за вода и ток не дръжте там, а ги преместете в друга зона на дома.

Свързани статии

Разхвърляни предмети

Безпорядъкът в дома символизира невзетите решения, нашата нерешителност и липса на организация. Както и задръстена, застояла енергия. А когато манифестираме за благоденствие и материални успехи трябва в дома ни да има свежа и позитивна енергия. Можем да си помогнем, като освободим пространството от стари и непотребни вещи, дрехи, книги, вестници. Сега е моментът да почистите дома си и да направите място за новите придобивки и преживявания.

Мръсни прозорци/огледала

Почиствайте зоната на богатство редовно. Стремете се да е добре подредена, с чисти, измити прозорци и огледала. Във фъншуй прозорците имат важна символика, защото олицетворяват начина, по който гледаме на света и как виждаме себе си. Почистването им представлява покана новата и свежа енергия да влезе в дома ни.

Свързани статии

Увехнали растения

В ъгъла на богатството трябва да има само символи на благоденствие. Това значи, че ако имате позиционирани увехнали или увяхващи растения, трябва да ги преместите. Ако не можете да ги съживите, по-добре ги изхвърлете.

В зоната, в която манифестирате за повече пари и успехи е немислимо да има вещи, които символизират застой или смърт.

Счупени предмети, недовършени проекти

Според фъншуй не бива да държим никакви счупени или повредени, неработещи вещи в дома си, защото те блокират положителната енергия. Но това важи с особена сила за ъгъла на парите и финансовото благополучие.

Ако в тази зона в дома ви забележите счупени предмети, постарайте се да ги преместите по-скоро, за да не пречите на свежата енергия.

Ако имате много развалени вещи в дома си това означава, че неглижирате себе си и дома си, че не уважавате вашия живот достатъчно и не изисквате от вселената щастието, което заслужавате.

Свързани статии

Червен или огнен цвят

Червено, оранжево, светлолилаво – това са цветовете, които представят елемента огън във фъншуй. Малко огън в дома е добре да има, защото той стимулира растежа и свежата енергия. Но не бива да има твърде много червено или поне не в зоната на парите според фъншуй. В този ъгъл се постарайте да има възможно по-малко огнени цветове, дали на стената или пък по предмети.

Свързани статии

Коментирай