За дома

Вълшебна подхранваща смес за цветя

Как да накарате растенията си да цъфтят и растат здрави

27.05.2024г. / 05 30ч.
Илияна Николова
Вълшебна подхранваща смес за цветя

Ако обичате да отглеждате различни растения и цветя вкъщи, вероятно страдате, когато те започнат да повяхват, не избуяват достатъчно, забавят растежа си, не цъфтят обилно, както ви се иска. За да поправите всички тези проблеми, можете да си приготвите домашна смес за подхранване на растенията и цъфтежа на цветята ви.

Какво ви трябва за вълшебната смес за подхранване на домашните ви растения?

Трябват ви няколко съставки, които със сигурност имате в кухненския си шкаф. Това са утайка от кафе, яйчени черупки, канела, куркума, захар.

За да направите наторяващата смес, вземете няколко супени лъжици утайка от кафе в зависимост от това колко голяма е саксията, за която ще използвате сместа. Към кафето добавете ситно смлени черупки от 2-3 яйца, 1 супена лъжица захар, 1 чаена лъжица куркума и 1 чаена лъжица канела.

Свързани статии

Сложете всички съставки в блендер и добавете малко вода, колкото да се получи гладка паста. Пасирайте и изсипете в саксията с цветето, което искате да подхраните. Полейте с вода, така че сместа да навлезе в пръстта. Ако се налага използвайте гребълце или вилица, с които да втъкнете подхранващата смес по-навътре в пръстта.

Можете да добавяте тази смес веднъж седмично към саксиите на растенията си, така че да ги държите редовно подхранени, което ще стимулира растежа и цъфтежа им.

Коментирай