Снимка: iStock
Възрастта след 40 години (особено за жените) носи промени в начина, по който тялото ви преработва храната, особено въглехидратите. Нисковъглехидратният подход може да помогне за справяне с тези промени, като намали инсулиновите пикове, балансира хормоните и подпомогне естественото управление на теглото. А какво по-подходящо време за нисковъглехидратно хранене от вечерята? Вижте няколко идеи, които ще ви помогнат да останете във форма:
Необходими продукти:
Печете сьомгата на фурна или на тиган 10–12 минути. Нарежете авокадото и доматите и ги смесете със зеленолистните зеленчуци. Добавете зехтин и лимонов сок и овкусете. Сервирайте със сьомгата.
Време за приготвяне: 20 минути.
За тях ще ви трябват:
Нарежете пилето на хапки и го запържете с чесън и подправки. Добавете броколите и задушете 5–7 минути. Сервирайте топло, като може да добавите малко лимонов сок за свежест.
Време за приготвяне: 15–20 минути.
Необходими продукти:
Запържете гъбите и спанака за 2–3 минути. Разбийте яйцата, добавете сол и пипер, изсипете върху зеленчуците. Гответе на слаб огън до готовност и поръсете с малко сирене.
Време за приготвяне: 10–15 минути.
Необходими продукти:
Запържете пилешкото до златисто. Добавете тиквичките и задушете 3–4 минути. Разбъркайте с песто и сервирайте веднага.
Време за приготвяне: 15 минути.
Необходими продукти:
Нарежете зеленчуците и добавете рибата тон. Полейте със зехтин и лимонов сок, овкусете. Разбъркайте и сервирайте веднага.
Време за приготвяне: 10 минути
Да ви е сладко!