Здраве и красота

Избелване на зъби в домашни условия

17.03.2011г. / 17 09ч.
Вергиния Генова
Избелване на зъби в домашни условия

По-бели зъби, по-красиви, по-желани – какво не прави съвременната жена, за да се чувства по-секси и по-обичана?
За избелването на зъбите се е говорило много. Но ако трябва генерално да групирам начините за избелване на зъби, те са два: за много пари и почти за без пари.

За пари и много пари се обадете и си запазете час в някоя добра дентална клиника. Там ще ви предложат различни методи за избелване на зъби и вие ще може да си изберете най-подходящия за вас. Гарантират дълготрайност на ефекта и качество на работата.

За без пари трябва да се обърнем към изпитаните методи на баба и към съвременната индустрия за по-здрави и по-бели зъби.

Избелваща паста за зъби
От нас се изисква само да си купим подходяща избелваща паста за зъби и да я използваме по предназначение.

Сода за хляб
Да използваме веднъж в месеца сода за хляб за избелване на зъбите.
Намазваме зъбите със сода за хляб, престояваме така 5-10 минути, след което изплакваме. Това е стара, изпитана, но и доста оспорвана рецепта, защото содата разгражда емайла и можем от прекалени старания да си навлечем големи неприятности.

Лимон
С парче лимон енергично да търкаме зъбите си няколко минути, след което да изплакнем устата. Бррр – кисело, но ефектно! Но внимавайте! Лимонът също руши емайла.

Ципа от домат
Някои вместо лимон, използват домат като избелващо средство. Може да ни се струва странно, но доматът, както и картофите съдържат алкалоиди, които наистина имат избелващи свойства.

А ето и едни силно агресивни методи :)
Не пийте кафе, не пийте червено вино, не пушете.
Или пък просто живейте здравословно и се радвайте на живота, защото никой не е вечен на тази земя.
Вярно е, че зъбите ви ще ви надживеят и може един ден да получите постфактум комплимент от някой готин антрополог, който във възхита да каже: „Ето, обърнете внимание на този прекрасен женски екземпляр от вид Homo sapiens, най-вероятно редовно е избелвал зъбите си.“

Прочетете още:

Коментирай