Здраве и красота

Хомеопатия в домашната аптечка

Как можем да прилагаме хомеопатия с шуслерова терапия

08.04.2016г. / 17 35ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Арника D6 (Планинска арника) Хомеопатично лекарство №1 за всякакъв вид травми, наранявания, зарастване на рани след операция или раждане. А също и при контузии, мускулна умора за активно спортуващи, болезнени вени, капиляри. Всеки родител, чиито деца се нараняват редовно при игра, трябва да имат в дома си арника.

Как можете да използвате Арника D6 в комбинация с Шуслерови соли:

Травма, наранявания от всякакъв вид (+Шуслерова сол №3 – на всеки 15 мин. по 1 табл. След подобрение, за 2-3 дни по 5 табл. дневно.);

Мускулна треска и умора (+Шуслерови соли №3 и №7 – по 5 табл. от всяка сол дневно за 2-3 дни, до отшумяване на оплакванията.)

Болезнени вени (+Шуслерови соли №1, №4, №8 и №11 – по 5 табл. от всяка сол дневно, до настъпване на подобрение.)

С настъпването на пролетта и в очакване на лятото е изключително важно да имаме помощ при ужилване от насекоми. Тук може да се доверите на Апис мелифика D6 (медоносна пчела).

Хомеопатично средство за първа помощ при ужилвания, ухапвания от насекоми и алергични реакции. Препоръчва се при розов оток на кожа и лигавици, пареща, боцкаща болка.

Как можете да използвате Апис мелифика D6 в комбинация с Шуслерови соли: При ужилвания от насекоми – пчели, оси, комари. (+Шуслерови соли №2, №3 и №8 – на всеки 15 мин. по 3 табл. от всяка сол. След подобрение, 2-3 дни по 5 табл. от всяка сол дневно.);

При кожни алергии – уртикария, атопичен дерматит. (+Шуслерови соли №2, №6 и №10 –по 5 табл. от всяка сол дневно до настъпване на подобрение.).

При алергични симптоми и във всички случаи на алергични обриви не бива да се използват разреждания по-ниски от Апис мелифика D30. А при хора, алергични към ухапвания от пчели и насекоми, приложението на Апис не отменя нуждата от спешна лекарска консултация, предупреждава д-р Юрукова. 

Ваканцията може да бъде незабравима в добрия или лошия смисъл. Винаги когато тръгвате на път, носете със себе си Окубака D6 (кора от африканско дърво). Този хомеопатичен медикамент може да бъде вашата първа помощ при заболявания на стомашно-чревния тракт, като хранително натравяне, газове, диария, при лечение с антибиотици.

Свързани статии

Как можете да използвате Окубака D6 в комбинация с Шуслерови соли:

Диария при пътуване. (+Арсеникум албум D12; +Шуслерови соли №3, №4, №5 и №8 – по 1 табл. от всяка сол се редуват през 15-30 мин. до настъпване на подобрение.)

Диария от антибиотично лечение. (+Шуслерови соли №3, №5 и №8 – по 1 табл. от всяка сол се редуват през 15-30 минути до настъпване на подобрение; след което за десет дни се приемат и №6, №9 и №10 – по 5 табл. от всяка сол.)

Препоръчителен прием на хомеопатичните лекарства:

При остри оплаквания в началото се използва по-чест прием на хомеопатичните препарати в ниските D-разреждания. Взема се по 1 доза (10 глобули) през 1 час (не повече от 6 пъти на ден), до настъпване на подобрение.

За хронични състояния приложението е до 2-3 пъти дневно по 10 глобули. При първите симптоми на остро заболяване може да се допитате само до фармацевт, но при по-продължителни оплаквания е задължителна консултация с лекар, съветва д-р Василка Юрукова. 

Повече за това как може да избегнете наследствените заболявания, може да разберете на предстоящата Световна седмица на хомеопатията, организирана от Асоциация на лекарите хомеопати в България, която ще се проведе от 11 до 15 април в 7 града:

Бургас, 11 април, Куклен театър. Лектор: д-р Маринела Корнел, лекар хомеопат

София,12 април, НДК, зала №9. Лектор: д-р Дора Пачова, лекар хомеопат, председател на АЛХБ

Варна, 12 април, хотел „Черно море“. Лектор: д-р Искра Капинчева, лекар хомеопат

Пловдив, 13 април, хотел „Санкт Петербург“. Лектор: д-р Дора Пачова, лекар хомеопат, председател на АЛХБ

Велико Търново, 13 април, Голямата зала на Общината. Лектор: д-р Георги Хаджиев, лекар хомеопат

Русе, 14 април, Доходно здание. Лектор: д-р Георги Хаджиев, лекар хомеопат

Стара Загора, 14 април, хотел „Верея“. Лектор: д-р Мария Грозева, лекар хомеопат

Вход свободен.

Снимки: istock

Коментирай