Здраве и красота

7 признака на дефицит на витамин C

Страдате от болки в ставите

30.08.2019г. / 11 21ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Имате косопад

Ако косата ви пада повече от обикновено, накъсва се, има вероятност да се нуждаете от повече витамин С. Той е от особено значение за усвояването на желязото, което си набавяме чрез храната. Минералът също е важен за състоянието на косата.

Пийте кефир при акне, висока кръвна захар и за здрав стомах

Страдате от болки в ставите

Болезнените стави са често срещан ранен признак на дефицит на витамин С, който е важен антиоксидант. Когато на тялото не му достига от него, възможно е да почувствате болки в ставите. Ето защо е важно в менюто ни да присъстват достатъчно храни, богати на витамин С.

Често боледувате

Чести настинки, грип, инфекции... Всичко това се дължи на отслабен имунитет. Благодарение на витамин С, тялото ни синтезира бели кръвни клетки, които се борят с инфекциозните заболявания. Ако боледувате често, това може да е показател, че имунният ви отговор е слаб и трябва да го засилите, чрез прием на витамина.

Как да направите диетата си по-здравословна

Чувствате се уморени

Спите достатъчно часове, но денем сте сънливи, мудни... Може би не ви достига витамин С. Умората е един от многото симптоми, които подсказват, че тялото ви страда от дефицит на този важен антиоксидант.

Коментирай